ניגודים משלימים

גבינה ופירות - מתכוני קיץ קלילים בשילובים מפתיעים

88 שיתופים | 132 צפיות

קפרזה אפרסקים

החלפנו את העגבניות המוכרות של הקפרזה באפרסקים בשלים ומתוקים, ויצקנו מעל הכל סירופ עשיר בתבלינים.

כשר, קל, מהיר, חלבי

החומרים ל-4 מנות:

לסירופ:

  • 1/2 כוס סוכר
  • רצועות דקיקות מ-1 קליפת לימון
  • 1/2 מקל וניל, חצוי לאורכו
  • לסלט הקפרזה:
  • 4 אפרסקים בשלים
  • 4 כדורי גבינת מוצרלה טרייה
  • 1 צרור בזיליקום, מופרד לעלים
  • קורט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

הסירופ:

  1. מערבבים בסיר קטן את הסוכר עם 1/2 כוס מים, מוסיפים את רצועות קליפת הלימון ומקל הווניל ומביאים לרתיחה. מצמצמים לסירופ דליל (כ-4 דקות לאחר הרתיחה), מכבים את הלהבה ומצננים לטמפרטורת החדר.
  2. מוציאים את מקל הווניל מהסירופ ומגרדים לתוכו בעדינות את הגרגירים.

סלט הקפרזה:

  1. חוצים את האפרסקים לאורכם, מוציאים את הגלעינים ופורסים את חצאי האפרסק לפרוסות אורך בעובי 1/2 ס"מ.
  2. פורסים את כדורי המוצרלה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.
  3. מסדרים על 4 צלחות הגשה פרוסת מוצרלה, ולצדה פרוסת אפרסק ועלה בזיליקום. חוזרים על הפעולה עם שאר פרוסות המוצרלה והאפרסקים.
  4. יוצקים בעדינות מעט מהסירופ על פרוסות המוצרלה והאפרסקים, מתבלים בפלפל שחור גרוס ומגישים מיד.

חזרה למעלה



קפרזה אפרסקים

קפרזה אפרסקים

עדשים שחורות עם גבינת פטה

העדשים, המככבות על פי רוב במנות חורפיות וכבדות יותר, מוגשות כאן בגרסה קיצית וקלילה.

כשר, קל, מהיר, חלבי

החומרים ל-4 מנות:

  • 1 כוס עדשים שחורות יבשות
  • 1 ענף תימין
  • 2 שיני שום שלמות, קלופות
  • 250 גר' גבינת פטה
  • 1 כוס אגוזי מלך קלויים
  • 1/2 כוס טבעות תפוחי עץ מיובשים
  • חופן עלי אורגנו טרי
  • מיץ מ-1 לימון
  • 1/3 כוס שמן זית עדין (או שמן אגוזי מלך)
  • מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. שמים את העדשים בסיר עם 3 כוסות מים ומוסיפים את ענף התימין ושיני השום. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות ברתיחה עדינה, עד שהעדשים מוכנות לאכילה אך אינן רכות מדי.
  2. מסננים את העדשים ושוטפים אותן במים קרים עד שהן מתקררות לגמרי. מוציאים את ענף התימין ושיני השום מהעדשים.
  3. מעבירים את העדשים לקערת ערבוב, מוסיפם את כל יתר החומרים ומערבבים בעדינות. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים מיד.

טיפ: מומלץ להכין את המנה קרוב למועד ההגשה. אם רוצים להכין מראש, מומלץ לערבב את העדשים עם השמן ולשמור אותן במקרר עד להגשה ורק אז להוסיף את יתר החומרים.

חזרה למעלה



עדשים שחורות עם גבינת פטה

עדשים שחורות עם גבינת פטה

מאפה קממבר וצ'אטני מנגו

מכינים עיגולי בצק, מניחים על כל עיגול טבעת בצק (עם חור בקוטר גבינת הקממבר) ואופים חלקית. מברישים בריבה, מניחים כיכר קממבר חצויה ואופים שוב.

כשר, קל, מהיר, חלבי

החומרים ל-4 מנות:

  • 1 גליל בצק עלים מרודד, מופשר
  • 2 כיכרות של גבינת קממבר (רצוי בקוטר 6-8 ס"מ)
  • 1 חלמון, להברשת הבצק
  • 1 צנצנת צ'אטני מנגו (ריבת מנגו מתובלת בסגנון הודי)

אופן ההכנה:

  1. פורסים את גליל בצק העלים על משטח העבודה. מניחים את כיכר גבינת הקמבבר ליד קצהו של הבצק הפרוס. מסמנים סביב כיכר הגבינה עיגול הרחב ממנה ב-2 ס"מ. חוזרים ומסמנים על הבצק שבעה עיגולים זהים נוספים (סך הכל שמונה עיגולים).
  2. חותכים מהבצק את שמונת העיגולים ומסירים את עודפי הבצק שמסביבם (ניתן לשמור את שאריות הבצק לשימוש אחר).
  3. מניחים שוב את כיכר הגבינה במרכז אחד העיגולים ומסמנים במדויק סביב קוטר הכיכר. חותכים את עיגול הבצק הפנימי שנוצר ומוציאים אותו, כך שנשארת טבעת בצק. חוזרים על הפעולה עם שלושה עיגולים נוספים – צריכים להיות בסך הכל ארבעה עיגולים וארבע טבעות.
  4. מניחים את ארבעת עיגולי הבצק השלמים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים את עיגולי הבצק בחלמון ביצה. מניחים מעל כל עיגול בצק טבעת בצק בחפיפה מדויקת, ומברישים בחלמון גם את טבעות הבצק.
  5. אופים את עיגולי הבצק בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10 דקות. מוציאים את המאפים מן התנור.
  6. חוצים את כיכרות גבינת הקממבר במרכז גובהן, כך שמכל כיכר מתקבלים שני עיגולי גבינה בקוטר מלא.
  7. מורחים כף גדושה מריבת הצ'אטני במרכז כל טבעת בצק, מניחים על הצ'אטני את עיגולי הקממבר, כך שקרום הגבינה פונה כלפי מעלה.
  8. מחזירים את המאפים לתנור ואופים כ-15-20 דקות עד שהבצק הופך שחום-זהוב. מוציאים מהתנור ומגישים חם.

חזרה למעלה



מאפה בצק עלים עם קממבר וצ'אטני מנגו

מאפה בצק עלים עם קממבר וצ'אטני מנגו

סלט דבאייל עם פירות וגבינת ברינזה

כשמוסיפים לדבאייל גבינה צוננת ופירות קיץ מתוקים מתקבל סלט מאוזן בטעמים ובמרקמים.

כשר, קל, מהיר, חלבי

החומרים ל-4 מנות:

  • 2 סברסים
  • כוס ענבים אדומים
  • 200 גר' גבינת ברינזה (צפתית או בולגרית עדינה)
  • 1/2 פלפל צ'ילי אדום
  • 2 כוסות דבאייל (מקלות חומוס דקים או עבים)
  • 1/2 כוס עלי נענע, שטופים
  • 1/2 כוס עלי כוסברה, שטופים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מיץ מ-1 לימון
  • מעט מלח גס

אופן ההכנה:

  1. מקלפים בזהירות את הסברסים ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. חוצים את הענבים.
  2. פורסים את הגבינה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ואת פלפל הצ'ילי לטבעות דקיקות.
  3. מערבבים בקערה את הענבים, טבעות הצ'ילי, מקלות החומוס ועלי הנענע והכוסברה. מתבלים בשמן הזית, במיץ הלימון ובמעט מלח גס.
  4. מעבירים לצלחת הגשה ומסדרים את פרוסות הסברס ופרוסות הגבינה ליד הסלט. מגישים מיד, מומלץ לצד כוס בירה צוננת.

חזרה למעלה



סלט דבאייל עם פירות וגבינת ברינזה

סלט דבאייל עם פירות וגבינת ברינזה

גבינה כחולה עם דומדמניות

כשר, קל, מהיר, חלבי

החומרים לתבנית אינגליש-קייק (באורך 20 ס"מ):

  • 200 גר' עוגיות בצק מלוחות (בויוס או כעכים)
  • 100 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 150 גר' גבינת אמנטל, מגוררת
  • 600 גר' גבינת שמנת (אפשר גם גבינה 5%)
  • 200 גר' גבינה כחולה (רוקפור או דאנבלו, למשל)
  • 100 גר' פיסטוקים, קלופים
  • 150 גר' דומדמניות שחורות/אדומות*
  • מלח, פלפל שחור גרוס

*ניתן להשיג קפואות במעדניות, או להחליף באוכמניות

אופן ההכנה:

  1. טוחנים במעבד מזון (עם להב פלדה) את העוגיות, החמאה הקרה וגבינת האמנטל לפירורים דקים.
  2. מעבירים את תערובת הפירורים לתבנית אינגליש-קייק מרופדת בנייר אפייה ומהדקים היטב לתחתית התבנית.
  3. אופים את התחתית בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15-20 דקות עד להשחמה. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
  4. מעבירים למעבד המזון (עם להב פלדה) את גבינת השמנת והגבינה הכחולה ומעבדים למחית חלקה.
  5. מעבירים את המחית לקערה, מוסיפים את הפיסטוקים ואת הדומדמניות ומקפלים בעדינות עד שהם נבלעים במחית. מתבלים במעט מלח ובפלפל שחור.
  6. מעבירים את מחית הגבינות אל תבנית האינגליש-קייק, מעל לתחתית הבצק האפוי. מחליקים את פני הכיכר שנוצרה בעזרת מרית. מכסים היטב ומעבירים להקפאה.

ההגשה:

  1. מוציאים את הכיכר להפשרה במקרר לפחות שלוש שעות לפני ההגשה.
  2. שולפים בעדינות את כיכר הגבינות מתבנית האיגליש-קייק ומניחים על צלחת הגשה מאורכת, כשתחתית הבצק פונה מטה. מומלץ להגיש לצד פירות ויין אדום.

חזרה למעלה



גבינה כחולה משובצת בפיסטוקים ודומדמניות

גבינה כחולה משובצת בפיסטוקים ודומדמניות

עוגת קמח תירס עם תמרים וריקוטה

כשר, קל, מהיר, חלבי

החומרים לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ:

  • 200 גר' תמרים מגולענים, קצוצים גס
  • 3 כפות ליקר אמרטו (או ליקר קפה)
  • 200 גר' פולנטה (קמח תירס גרוס גס)
  • 200 גר' קמח תופח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 250 גר' גבינת ריקוטה
  • 100 גר' חמאה, מומסת
  • 200 מ"ל מים פושרים
  • 200 גר' סוכר חום כהה
  • 100 גר' אגוזי פקאן, קצוצים גס
  • סוכר חום, לזרייה

אופן ההכנה:

  1. משרים את התמרים הקצוצים בליקר האמרטו.
  2. מנפים יחד לקערה את החומרים היבשים: הפולנטה, הקמח התופח, אבקת האפייה והקינמון. מערבבים היטב.
  3. בקערה נוספת טורפים את הריקוטה, החמאה המומסת, המים והסוכר החום לתערובת חלקה. מוסיפים לתערובת את אגוזי הפקאן והתמרים המושרים, כולל ליקר ההשריה.
  4. מאחדים את תערובת החומרים היבשים עם תערובת הריקוטה ומערבבים לתערובת אחידה.
  5. מעבירים את התערובת לתבנית אפייה משומנת היטב, מחליקים ומיישרים בעזרת מרית וזורים מעל מעט סוכר חום.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כשעה ורבע עד שעה וחצי, או עד שפני העוגה קפיציים למגע. יש להיזהר לא לייבש את העוגה (בודקים בעזרת נעיצת קיסם עץ במרכז העוגה – לאחר שליפתו צריכים להישאר פירורים לחים אך על הקיסם להיות יבש).
  7. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מומלץ להגיש לצד כף שמנת חמוצה.

חזרה למעלה



עוגת קמח תירס עם תמרים וריקוטה

עוגת קמח תירס עם תמרים וריקוטה