הלהיט של הקיץ: גספצ'ו לבן שמכינים ב-10 דקות

מתכון לגספצ'ו לבן | צילום: אנטולי מיכאלו, הפקה גלי וולוצקי, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
מתכון לגספצ'ו לבן | צילום: אנטולי מיכאלו, הפקה גלי וולוצקי, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

השפית אביבית פריאל-אביחי ממסעדת אוזריה עם המתכון שיסגור לכן את הפינה: מרק לבן, קר וטעים בטירוף שמכינים בקלות ואוכלים על המרפסת בערב קיץ נעים

88 שיתופים | 132 צפיות

 

מרק טבעוני וקר, יפה וייחודי, שטעמיו הלא שגרתיים אינם מסגירים את קלות ההכנה שלו.

המתכון ל-4-3 מנות | קל | טבעוני

עוד מתכונים טעימים
פאייה פירות ים שאוכלים ישר מהמחבת
יאמי: מוס יוגורט עיזים עם קדאיף 
שלוש ברוסקטות מענגות

החומרים
200 גרם שקדים מולבנים
½ 2 כוסות מי קרח
כוס שמן זית
3 כפות חומץ שרי
3 פרוסות חלה עבות (החלק הלבן),
רטובות וסחוטות
3 שיני שום
מלח אטלנטי
ענבים חצויים

אופן ההכנה

1. טוחנים את השקדים עם החלה במעבד מזון, יחד עם השום, החומץ וכוס מי קרח, עד למרקם של משחה חלקה.

2. מוסיפים את שארית המים בהדרגה עד לקבלת הסמיכות הרצויה.

3. מוסיפים באיטיות את שמן הזית ומתבלים במלח.

4. מגישים עם ענבים חצויים ומזליפים מעט שמן זית.

מתכון לגספצ'ו לבן | צילום: אנטולי מיכאלו, הפקה גלי וולוצקי, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
מתכון לגספצ'ו לבן | צילום: אנטולי מיכאלו, הפקה גלי וולוצקי, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי