סילבסטר מתוק: תותים עם קרם מסקרפונה

המסיבה האמיתית היא כאן בתוך הכוס | צילום: שרית גופן
המסיבה האמיתית היא כאן בתוך הכוס | צילום: שרית גופן

תותים ושמפניה הם שילוב מנצח, ולא רק בערב הסילבסטר. השף יובל רוזנן מגיש אותם בגרסה חגיגית עטופים בענני קרם מסקרפונה עשירים שמשאירים טעם של עוד

 

קינוח קלאסי, פשוט ומנצח של השף יובל רוזנן מקייטרינג "פומפידו – השף בקופסה" שכל אורח ישמח לקנח איתו את השנה היוצאת.

35 מנות |   קל |  חלבי

החומרים לקרם מסקרפונה

500 גרם גבינת מסקרפונה
400 מ"ל שמנת מתוקה
1 מקל וניל חצוי מגורד
3 כפות אבקת סוכר
כף ליקר גרנד מרנייה

עוד נשנושים אלגנטיים למסיבת סילבסטר:
טארטלט בצק פריך עם סלמון מעושן, קוויאר אדום וגבינת בורסאן
ספלוני מלפפון ממולאים בסלט בקר אסייתי חצי נא
טארטלט פילו עם ריבת סלק ואגסים, גבינת סנט מור ופיסטוקים

אופן ההכנה

מכניסים לקערת מיקסר את הגבינה והשמנת המתוקה.
באמצעות סכין חד מגרדים לתוך הגבינה את תוכנו של מקל הווניל.
מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית ומוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר.
מוסיפים את הגרנד מרנייה ומקציפים למשך שלוש דקות נוספות עד לקבלת קרם מוצק.
שומרים את הקרם המוקצף במקרר עד להרכבת המנה.

להרכבת המנה

2 קילו תותים
4 כפות סוכר

אופן ההכנה

שוטפים את התותים, מסירים את העוקץ וחותכים גס.
מניחים את התותים בקערה עם הסוכר, משאירים במקרר למשך כחצי שעה.
בכוסות שקופות ויפות מניחים קרם מסקרפונה ועליו כמות שווה של תותים בסוכר.

מוכנות לוותר על נשיקת חצות בשביל קינוח כזה | צילום: שרית גופן
מוכנות לוותר על נשיקת חצות בשביל קינוח כזה | צילום: שרית גופן

 

צילום שרית גופן | סטיילינג דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי