גרניטה אבטיח פומה וערק
לא התאפקנו והיינו חייבים לשתף אתכם בקוקטייל קייצי מושלם על בסיס אבטיח פומה, ערק ויוגורט בגרניטה קפואה וכיפית שתרענן לכם את היום
החומרים:
1 אבטיח מיני פומה (2 קילו), חתוך לקוביות
1/4 כוס סוכר
3 כפות מים
3/4-1/2 כוס ערק
חופן עלי נענע, קצוצים
2 מכלי יוגורט (400 ג׳)
אופן ההכנה:
1. מרסקים במעבד מזון/בלנדר את האבטיח.
2. מבשלים בסיר את הסוכר והמים למספר דקות עד שהסוכר נמס.
3. מצננים היטב.
4. מוסיפים את סירופ הסוכר והערק לאבטיח.
5. מעבירים הכל לתבנית שטוחה, כלי מלבני או קופסת פלסטיק המתאימה למקפיא,
סוגרים היטב ומקפיאים.
6. אחרי כ-3־2 שעות מוציאים מהמקפיא ומפוררים באמצעות מזלג כדי ליצור מרקם מופרד (כמו ״ברד״)
7. חוזרים על הפעולה פעם נוספת כעבור שעתיים ולפני ההגשה.
להגשה:
1. יוצקים לכוסות כף יוגורט אחת או שתיים, מפזרים מעל את הגרניטה ומקשטים בעלי נענע קצוצים.