שילוב מנחם וטעים: שניצל דג עם פירה תפוחי אדמה

מתכון של השף אמיר מרקוביץ' לשניצל דג עם פירה מתפוחי אדמה: ארוחת צהריים ביסטרו צרפתית קלאסית, שגם ילדים יהנו ממנה וגם מעלה ניחוחות של בית סבתא
4 מנות | שעה | קל | כשר | דגים
החומרים
6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 כוס שמנת מתוקה
1 כף חמאה
קורט מלח
קורט פלפל שחור
לשניצל דג
4 פילטים נסיכת הנילוס או דג סול
1/2 כוס קמח
2 ביצים
1 כפית חרדל
קורט מלח
קורט פלפל שחור
1/2 כוס פירורי לחם
1 כפית שומשום
1/2 כוס שמן לטיגון
אופן ההכנה
לפירה
1. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר בינוני עם מים עד שהם רכים. מסננים אותם מהמים ומועכים בממעך מחורר עד קבלת מרקם חלק. מחממים מעט את השמנת, מוסיפים לפירה ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה לפירה, מערבבים היטב ומתבלים במלח ובפלפל.
לשניצל דג
2. שוטפים את הפילטים במים קרים ומייבשים בנייר סופג.
3. טובלים את הדגים בקמח משני הצדדים.
4. טורפים את הביצים בקערה עם חרדל, מלח ופלפל. מערבבים את פירורי הלחם בצלחת נפרדת עם השומשום. טובלים את הדגים בבלילת הביצים ומצפים אותם בפירורי לחם.
5. מחממים את השמן לטיגון במחבת גדולה ומטגנים את שניצלי הדג עד שיזהיבו משני הצדדים. מוציאים ומניחים על צלחת עם נייר סופג. מגישים את שניצלי הדג על צלחת הגשה לצד הפירה.