שיפודי טופו ופטריות במרינדה חריפה-מתוקה

יום העצמאות הוא יום המנגל הלאומי, אבל אנחנו מעדיפות את השיפודים שלנו טבעוניים, למשל שיפודי טופו ופטריות ברוטב ממכר
4 מנות | 15 דקות | קל מאוד | כשר | על האש לצמחוני
הרעיון פה הוא לטגן לפני הצלייה. הטיגון נותן פריכות שמוסיפה חן לטופו, שגם שותה את הרוטב בהנאה. התוצאה – הטופו סופג היטב את הטעמים והופך למעדן. רק אל תוותרו על החימום החוזר.
החומרים
250 גרם טופו חתוך לקוביות
1/2 כוס קורנפלור
1 סלסילה פטריות שמפיניון
לטיגון עמוק:
שמן
לרוטב:
1/2 כוס רוטב סויה
1/4 כוס מייפל או סילאן
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כף שמן שומשום
1 כף חומץ אורז
1 כפית ג’ינג’ר מגורר
אופן ההכנה
1
מחממים שמן לטיגון עמוק.
2
מערבבים את חומרי הרוטב.
3
מקמחים קוביות טופו בקורנפלור, מנערים את העודפים ומטגנים בשמן עד שזהוב יפה. מוציאים למסננת.
4
מניחים ברוטב עם הפטריות ומקררים כשעה. מדי פעם הופכים כדי שהטעמים ייספגו.
5
משפדים את הטופו על שיפודי במבוק, ובין כל שתי קוביות מניחים פטרייה.
6
צולים בגריל או במחבת לחימום ופריכות. מגישים מיד.