זה פשוט טעים מדי: מתכון לריזוטו פטריות איטלקי מופלא

ריזוטו פטריות של שפית אורטל רוזנברג | צילום: אורטל רוזנטל
ריזוטו פטריות של שפית אורטל רוזנברג | צילום: אורטל רוזנטל

מה השפים מבשלים בבית? אורטל רוזנברג ממסעדת "אמש" מכינה ריזוטו פטריות עם המון פטריות וגבינת פרמז'ן. בשתי מילים: קלי קלות. במילה אחת: מושלם

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 45 דקות | קל | כשר | צמחוני

החומרים

לציר פטריות מהיר
2 ליטר מים רותחים
100 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות (או שיטאקי או יער מיובשות – יותר זול)
לריזוטו
2 כפות שמן זית
3 כפות חמאה
300 גרם פטריות קצוצות ממגוון סוגים (פורטבלו, שמפיניון, יער, שיטאקי או שימאג׳י)
1 בצל פרוס
4 שיני שום פרוסות דק
300 גרם אורז לריזוטו רצוי מסוג קרנרולי
1 כוס (150 מ"ל) יין לבן
קליפת לימון מגוררת מחצי לימון
1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה

מכינים ציר פטריות מהיר
1. מרתיחים מים בסיר או קלחת ומשרים פטריות מיובשות במים הרותחים במשך חצי שעה. מסננים את הפטריות, סוחטים אותן היטב אל תוך המים, קוצצים ושומרים בצד. מביאים את מי ההשרייה של הפטריות לסף רתיחה על להבה בינונית-נמוכה.

מכינים ריזוטו
2. מחממים בסיר שטוח ורחב כף חמאה וכף שמן זית ומקפיצים פטריות קצוצות (פטריות טריות ביחד עם הפטריות שהושרו במים) עם מלח ופלפל שחור על להבה גבוהה כ-10 דקות עד שהפטריות משחימות. מוציאים את הפטריות ושומרים בצד.

3. באותו סיר ממיסים כף חמאה וכף שמן זית נוספים. מוסיפים בצל ושום ומאדים כ-10 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהבצל מתרכך ומזהיב קלות.

4. מוסיפים אורז ומערבבים היטב כך שכל גרגר נעטף בשומן. מגבירים ללהבה בינונית-גבוהה, מוסיפים יין לבן ומבשלים תוך ערבוב כ-2 דקות עד שרוב היין מתאדה. מנמיכים שוב את הלהבה לבינונית-נמוכה, מוסיפים כפית מלח ואת הפטריות הצלויות והקצוצות ומערבבים.

5. מתחילים "להשקות" את האורז בציר הפטריות החם – מוסיפים כוס ציר אחת בכל פעם ומערבבים עד שהאורז "שותה" את הנוזלים. חוזרים על הפעולה עד שהאורז מגיע למרקם נגיס (אל דנטה) – זה אמור לקחת כ-15 דקות.

6. מוסיפים לסיר גרידת לימון, פרמזן וכף חמאה ומכבים את האש.

7. מערבבים היטב את הריזוטו ומגישים חם, רצוי עם עוד קצת פרמזן מגוררת מעל.

רוצה מתכוני פטריות נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"