בוקר טוב ממש: מתכון לפנקייק בריא וטעים בטירוף

פנקייק שיבולת שועל ויוגורט של אליסיה קרמנב | צילום: דן לב, סגנון: דיאנה לינדר
פנקייק שיבולת שועל ויוגורט של אליסיה קרמנב | צילום: דן לב, סגנון: דיאנה לינדר

פנקייק נשמע כמו שיא השחיתות, אבל הגרסה הזאת מלאה בדברים טובים - שיבולת שועל, יוגורט ורק נגיעה קטנה של מייפל טבעי שנותן גוון מתקתק

88 שיתופים | 132 צפיות

6-4 פנקייק | 15 דקות | קל | כשר | פנקייק

החומרים

1 גביע יוגורט דנונה PRO עם 21 גרם חלבון
3 ביצים
1 כף מייפל
1/4 כפית תמצית וניל
¼1 כוסות שיבולת שועל דקה
1/4 כפית קינמון טחון
1/2 כפית אבקת אפייה
תרסיס שמן או מעט חמאה לטיגון
להגשה
סירופ מייפל
פירות טריים

אופן ההכנה

1. טורפים יוגורט, ביצים, מייפל ותמצית וניל לתערובת אחידה. בקערה נפרדת מערבבים שיבולת שועל, קינמון ואבקת אפייה. מקפלים את תערובת שיבולת השועל אל תוך תערובת היוגורט עד לקבלת בלילה אחידה.

2. מחממים מחבת בעלת ציפוי מונע הידבקות עם תרסיס שמן או חמאה. מטגנים את הפנקייקים משני הצדדים, עד שהם זהובים־שחומים. מגישים חם עם מייפל ופירות טריים.

רוצה לבדוק מתכוני פנקייק נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"