ארוחת שישי מושלמת: מתכון לעוף עם חרדל, תפוזים ודבש
עוף עסיסי מבפנים אך שחום ופריך מבחוץ, בשיטת צלייה קלה ומעולה שדואגת שלא תלכלכו את הידיים יותר מדי. מתכון מנצח לארוחת שישי
4-3 מנות | 1:20 שעות | קל מאוד | כשר | מתכונים לשבת
בשקית הקוקי העוף מתבשל בתנאים אופטימליים ללא סכנת הייבוש האורבת לו לרוב בתנור. מתקבל עוף עסיסי אך שחום ופריך מבחוץ. ועוד יתרון: אין לכלוך. חרדל דיז'ון נותן לעוף טעמים עמוקים במיוחד, התפוזים והדבש מוסיפים צבע שחום ומעורר תיאבון.
החומרים
3 כרעי עוף חצויות
3 כפות שמן זית
2 כפות תרכיז תפוזים קפוא
1 כף חרדל דיז'ון גרגרים (מומלץ חריף)
1 כף דבש
4 כפות רוטב סויה
2 שיני שום כתושות
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים את חלקי העוף בקערה עם שאר החומרים. מעבירים לשקית קוקי, קושרים ומניחים בתבנית. מחוררים את השקית בכמה מקומות.
3. אופים כשעה ורבע עד שהעוף זהוב.