אין כמוהו בעולם: ספגטי בולונז של לייזה פאנלים

סיר בולונז - ספגטי בולונז, מתוך ספרה החדש של לייזה פאנלים, קל קל קל | צילום: גיא בהר וחגית ביליה
סיר בולונז - ספגטי בולונז, מתוך ספרה החדש של לייזה פאנלים, קל קל קל | צילום: גיא בהר וחגית ביליה

לייזה פאנלים מציגה את המנה המנחמת האולטימטיבית: ספגטי בולונז ממכר במיוחד הודות לטריק אחד. קבלו את המתכון שלה

88 שיתופים | 132 צפיות

6-4 מנות | 3.5 שעות | קל | כשר | בשר

שלוש שעות בישול – כן כן, שלוש שעות בישול זה כל התעלול. אפשר לשגר לתנור בחום נמוך לכמה שעות טובות.

החומרים

1/2 כוס שמן זית 1/4 לטיגון ו-1/4 לרוטב
1 בצל גדול, קצוץ דקיק
1 גזר גדול, קצוץ לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי עם עלים, קצוצים
700 גרם בשר בקר טחון עם טיפי שומן
2 עגבניות בשלות, חתוכות גס; או 1 כוס עגבניות שרי
2 כפות רסק עגבניות
4 שיני שום קלופות
1 כוס יין אדום או לבן
6 גבעולי בזיליקום רק העלים
1 כפית כמון
1 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית פפריקה
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
2 כוסות מים
1 עלה דפנה
1 חבילה פסטה מכל סוג שאוהבים

אופן ההכנה

1. נחמם בסיר שטוח רבע כוס מהשמן ונטגן את הבצל, הגזר והסלרי כ–7 דקות לזיגוג. נוסיף את הבשר הטחון ונפורר עם כף עץ כ–10 דקות.

2. בינתיים נשים בבלנדוש את העגבניות, הרסק, השום, היין, הבזיליקום, הכמון, הפלפל, הפפריקה, המלח, הסוכר, רבע כוס שמן הזית הנותרת וכוס מהמים. כמה בליצים עד איחוד.

3. נוסיף את תערובת הרסק לבשר הטחון שבסיר, נערבב היטב, נוסיף עוד כוס מים ואת עלה הדפנה ונביא לרתיחה.

4. נכסה את הסיר וננמיך את הלהבה. נטעם ונתקן תיבול (פלפל מלח), ונבשל על להבה קטנטנה 3 שעות. נבדוק מדי פעם, נבחש, ואם צריך נוסיף מעט מים. לחלופין אפשר להכניס לתנור בחום של 130 מעלות, סיר מכוסה, ל–3 שעות.

5. נכין פסטה על פי הוראות היצרן, ונמזוג את יפי הבולונז מעל הפסטה החמה. לטרוף (אפשר לשמור במקרר שבוע).

המתכון מתוך ספרה של לייזה פאנלים, קל קל קל; הוצאת מודן

המתכון פורסם במקור באתר השולחן