נס קלוי: איך להכין סלט חצילים יווני משגע
עשרות סלטי חצילים מסתובבים במטבחי הבלקן, אבל סלט החצילים היווני הזה הוא אחד האהובים על שי לי ליפא. מה הסוד? קבלו את המתכון
6 מנות | כשעה וחצי | קל מאוד | כשר | טבעוני
החומרים
2 חצילים בינוניים
1 עגבנייה גדולה
1 גבעול בצל ירוק פרוס לעיגולים דקים (החלק הלבן והירוק)
1/4 כוס שמיר קצוץ דק
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
1 שן שום כתושה
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מכינים את החצילים
1. קולים חצילים על אש גלויה כמה דקות מכל צד עד שהם רכים ושחומים. מצננים 15-10 דקות, מסירים את הקליפה ומניחים את בשר החצילים במסננת כשעה כדי להיפטר מהנוזלים.
2. קוצצים גס את בשר החצילים ומעבירים לקערה.
מכינים את העגבנייה
3. חורצים איקס על העגבנייה ומניחים כדקה במים רותחים. קולפים את העגבנייה, חוצים ומסלקים את הזרעים. חותכים את בשר העגבנייה לקוביות בגודל 1/2 ס"מ ומעבירים לקערה עם החציל.
משלימים את הכנת הסלט
4. מוסיפים את שאר החומרים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
5. מגישים קר או בטמפ' החדר. שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.