מהמסעדה הביתה: מתכון לסלט ארטישוק ולאבנה של "האחים"

ארטישוקים מטוגנים ולבנה ביתית של "האחים" | צילום: דניאל לילה
ארטישוקים מטוגנים ולבנה ביתית של "האחים" | צילום: דניאל לילה

בסלט הזה אסף דוקטור מטגן קלות ארטישוקים רומאיים בתחמיץ עם פטרוזיליה ושום ומגיש עם לאבנה ביתית שהוא מכין בעצמו. כך תכינו זאת בעצמכן

88 שיתופים | 132 צפיות

6-5 מנות | 10 דקות | קל | כשר | צמחוני

הלאבנה של אסף

1. מערבבים ליטר יוגורט בקר עם קמצוץ מלח ומעט מלח לימון, טועמים ומוודאים שהיוגורט חמצמץ יותר.
2. פורסים מגבת מטבח נקייה או חיתול בד בתוך מסננת. יוצקים את היוגורט ומניחים את המסננת מעל קערה. מקפלים את שולי המגבת כך שתכסה את היוגורט ועוטפים את הקערה כולה (ואת המסננת) בניילון נצמד.
3. מניחים במקרר למשך 12 שעות לפחות עד שהיוגורט מתמצק. מעבירים בעזרת מרית או כף לקופסה או לצנצנת אטומה. שומרים במקרר לפחות שבוע.

החומרים

300 גרם ארטישוקים משומרים
שמן לטיגון עמוק
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 שיני שום כתושות
מלח
כ-3/4 – 1 כוס גבינת לאבנה איכותית קנויה או תוצרת בית

אופן ההכנה

1. מסננים את לבבות הארטישוק מנוזל השימור, חותכים לרבעים ומייבשים בנייר סופג.

2. מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק על להבה גבוהה, מוסיפים את רבעי הארטישוק בעדינות ומטגנים כדקה עד שמזהיבים מעט.

3. מוציאים את הארטישוקים בעזרת כף מחוררת ומניחים במסננת כדי להיפטר מעודפי השמן. מצננים מעט ומערבבים עם פטרוזיליה, שום ומלח.

4. מסדרים לאבנה במרכז צלחת הגשה גדולה. מניחים עליה את הארטישוקים ומגישים מייד.

רוצה מתכוני ארטישוק נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"