סופגניות טבעוניות ומטריפות: המתכון של רות סירקיס

סופגניות טבעוניות של רות סירקיס | צילום: דן לבן, סטיילינג: דלית רוסו
סופגניות טבעוניות של רות סירקיס | צילום: דן לבן, סטיילינג: דלית רוסו

סופגניות טבעוניות? יש חיה כזאת, והיא לא פחות טעימה. כוהנת המטבח רות סירקיס מגלה את המתכון לסופגניות רכות ואווריריות שלא נופלות מהמקור

88 שיתופים | 132 צפיות

כ-20 סופגניות | 1:15 שעות | קל | כשר | טבעוני

על פניו, סופגניות טבעוניות הם עניין טריקי, אבל המתכון הזה ממחיש שלא באמת צריך מוצרי חלב או ביצים כדי להכין סופגניות רכות ואווריריות.

החומרים

280 גרם (2 כוסות) קמח
2 כפות סוכר
1 כפית שמרים יבשים
3/4 כוס חלב סויה או חלב שקדים
1 כף שמן קוקוס
שמן לטיגון עמוק
זיגוג לבן בטעם לימון
100 גרם אבקת סוכר
1 כף מים
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה

1. מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים בקערת מיקסר גדולה.

2. מוסיפים את חלב הסויה, או חלב השקדים, ושמן הקוקוס ומתחילים להפעיל את המכשיר עד שנוצר בצק.

3. מוסיפים עוד מעט קמח לפי הצורך.

4. מכסים בניילון נצמד ומשאירים להתפחה עד הכפלת הנפח. לשים קלות את הבצק להוצאת בועות האוויר.

5. מרדדים את הבצק לעובי 2 ס"מ. חותכים ממנו עיגולים בכוס או בחותכן בקוטר 7 ס"מ, ומכדררים אותם.

6. מניחים את הכדורים על נייר אפייה משומן, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים פעם נוספת.

7. מחממים שמן לטיגון עמוק. עומק השמן צריך להיות 4 עד 5 ס"מ.

8. מטגנים 3 עד 4 סופגניות בכל פעם. הופכים כדי שיזהיבו משני הצדדים.

9. מוציאים את הסופגניות בכף מחוררת ומניחים על מגבות נייר לספיגת עודף השמן.

זיגוג לבן בטעם לימון
10. שמים את אבקת הסוכר בקערה ומוסיפים את המים ומיץ הלימון. מערבבים היטב. מוסיפים עוד כפית מים אם יש צורך

11. טובלים כל סופגנייה מוכנה בזיגוג הלבן ומנערים את העודפים מעל הקערה. הופכים כשהזיגוג כלפי מעלה ומניחים על מגש.

12. זורים על הזיגוג מעט סוכריות צבעוניות.

למתכונים נוספים של סופגניות היכנסי לאתר "השולחן"