לחוש לרגע בפריז: מתכון למרק הבצל האגדי של הבראסרי

מרק בצל של הבראסרי | צילום: אנטולי מיכאלו
מרק בצל של הבראסרי | צילום: אנטולי מיכאלו

הוא דורש הרבה סבלנות (וגם קצת דמעות), אבל מרק הבצל המופתי הזה של הבראסרי שווה את ההשקעה - במיוחד בחורף הזה

88 שיתופים | 132 צפיות

6 מנות | שעתיים ו-20 דקות | קל | לא כשר | מרקים

החומרים

50 גרם חמאה
10 בצלים בינוניים, פרוסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
200 מ"ל יין לבן
1 כף קמח
½1 ליטר ציר עוף
מלח
פלפל שחור
להגשה
6 פרוסות בגט קלוי
100 גרם פקורינו פרוסה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ

אופן ההכנה

1. ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים בצלים ומערבבים. מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומטגנים את הבצלים על אש קטנה כ-30 דקות, עד שצבעם הופך חום עמוק. מדי פעם מוודאים שיש מספיק נוזלים והבצלים לא נשרפים. אם אם מתחילים להחרך – אפשר להוסיף כמה כפות מים.

2. מוסיפים יין, מגבירים להבה ומבשלים עד שהיין מצטמצם כמעט לגמרי. מוסיפים קמח ומערבבים היטב עד שאין גושי קמח בתערובת.

3. בסיר נפרד, מביאים מרק עוף לרתיחה. מוסיפים את המרק הרותח לבצלים תוך כדי ערבוב ומביאים לרתיחה נוספת. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כשעה וחצי.

4. מחממים תנור לחום מקסימלי על מצב גריל. מעבירים את המרק לכלים חסיני חום כמעט עד שפתם ומניחים מעל כל קערה פרוסת בגט ועליה גבינה (לא נורא אם חלק מהגבינה חורג משפת הכלי). אופים כ-5 דקות, עד שהגבינה מבעבעת ומזהיבה. מגישים מיד.

המתכון פורסם במקור באתר השולחן