חריפות נעימה: מתכון למטבוחה ביתית מנצחת שמתאימה לכל מנה

מטבוחה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דן לב,  סגנון: דלית רוסו
מטבוחה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו

מטבוחה גאונית שמתאימה לכל מטרה - על פרוסת לחם מרוחה בגבינה, על שולחן הפיקניק וגם בארוחת שבת. ויש גם טיפ חשוב של בשלניות שיהפוך אותה למושלמת

88 שיתופים | 132 צפיות

½1 ק"ג | 3 שעות | קל | כשר | טבעוני

המתכון מעט טריקי, כי התיבול לא קבוע וצריך להתייחס לטעמן של העגבניות. התיבול צריך לאזן את רמת החמיצות (בעזרת סוכר) ולהוסיף חריפות נעימה. הטיפ של מסודי אביטן, בעלת המתכון ובשלנית מרוקאית מאשדוד: תהיו מרוקאיות! הכינו כמות נדיבה והקפיאו במנות קטנות.

החומרים

4 ק"ג עגבניות בשלות ואדמות
4 גמבות או פלפלים אדומים
4 פלפלים ירוקים חריפים
8-10 שיני שום כתושות
1/2 כוס שמן (במקור רגיל, אפשר זית)
1 כף פפריקה אדומה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה
1 כפית מלח
קורט-1/2 כפית סוכר
1 כף רסק עגבניות

אופן ההכנה

1. חורצים בגב העגבניות צלב קטן בעזרת סכין, חולטים 30 שניות בסיר עם מים רותחים ומעבירים בעזרת כף מחוררת למי קרח על מנת לעצור את הבישול. מסננים, קולפים, מסלקים את הגרעינים וקוצצים גס. מעבירים לסיר.

2. קולים גמבות ופלפלים חריפים על אש גלויה או בגריל מכל הצדדים עד שהקליפה נחרכת וניתקת. מכניסים לשקית או לכלי אטום ומניחים לצינון. האדים יעשו את שלהם ויעזרו לנו במלאכת הקילוף. קולפים, מסלקים את הגרעינים וקוצצים גס.

3. מבשלים את העגבניות בסיר 10-5 דקות עד שהן מפרישות נוזלים. מסננים אותן, מחזירים לסיר ומוסיפים את שאר החומרים חוץ מרסק עגבניות. מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעתיים וחצי. בוחשים כל כמה דקות. טועמים ובודקים אם יש צורך בתיבול נוסף. מוסיפים רסק עגבניות ומבשלים עוד חצי שעה. בתום הבישול צריך להתקבל ממרח מבריק ללא נוזלים.

4. שומרים במקרר עד 10 ימים או במקפיא עד 3 חודשים.

למתכונים נוספים של אורלי פלאי-ברונשטיין היכנסי לאתר "השולחן"