מתכון מנצח לארוחת שישי: תבשיל הבשר של שירלי בוגנים

מריח כמו בית. שירלי בוגנים | צילום: שי ארבל
מריח כמו בית. שירלי בוגנים | צילום: שי ארבל

ביום־יום היא שוחה בעולם הביוטי והאופנה, אבל הפעם שירלי בוגנים מגישה סיר מהביל של צלי כתף - מתכון פשוט, מנחם ומושלם לארוחת שישי

88 שיתופים | 132 צפיות

שירלי בוגנים מבליחה מדי פעם למטבח – ומתברר שיש לה גם ידי זהב לבישולים. בסטורי שעלה לחשבון האינסטגרם שלה, היא שיתפה מתכון ביתי לצלי כתף שכולו ניחוחות של שבת וגעגוע לבית של אמא. כמובן שלא הצלחנו להישאר אדישות. בוגנים מבטיחה תבשיל בשר רך, עשיר ועמוק בטעמים, ואנחנו כאן כדי להעביר את הבשורה (והמתכון).

>> מה מכינות הסלבס במטבח? מהעוגה של בר רפאלי ועד הפיצה של נינט

מה צריך?

  • צלי כתף

  • 2 בצלים

  • 3 גזרים

  • 2 חבילות פטריות טריות

  • 2 מקלות קינמון

  • בהרט

  • מלח, פלפל

  • פפריקה

  • אבקת שום

  • כמון

אופן ההכנה:

  1. לחתוך את הבצלים ולטגן בסיר עם מעט שמן עד להשחמה קלה.

  2. להוסיף את נתח הבשר וצרוב אותו מכל הכיוונים.

  3. להוסיף את התבלינים, מקלות הקינמון וחצי כוס מים.

  4. אחרי חצי שעת בישול – להוסיף את הגזרים והפטריות.

  5. לסגור עם מכסה ולבשל על אש נמוכה כ-3 שעות, עד שהבשר מתרכך ממש.

  6. להוציא את הבשר, לפרוס ולהחזיר לרוטב לספיגה מקסימלית.

טיפ של שירלי: לטעום כל פעם ולהוסיף תיבול אם צריך, זה לא מתכון שחסר בו משהו, אבל תמיד אפשר לשחק עם הטעמים.

מתכון לצלי כתף של שירלי בוגנים | צילום: אינסטגרם shirleybouganim@
מתכון לצלי כתף של שירלי בוגנים | צילום: אינסטגרם shirleybouganim@