כמו במסעדה שוויצרית: רושטי – לביבת תפוחי אדמה טבעונית

רושטי טבעוני של שף עינב אזגורי | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דלית רוסו
רושטי טבעוני של שף עינב אזגורי | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דלית רוסו

מתכון מהיר וטעים שאין דברים כאלה: רושטי היא לביבה שווייצרית שלא מכילה ביצים. במקום חמאה, אפשר לבשל אותה בשמן זית - ולקבל גרסה טבעונית למהדרין

88 שיתופים | 132 צפיות

6-4 מנות | 25 דקות | קל | כשר | טבעוני

רושטי היא הלביבה השווייצרית המסורתית, המבוססת על תפוחי אדמה מגוררים, מטוגנים וספוגים בחמאה. אפשר לוותר על החמאה מטעמי טבעונות או בריאות ולהשתמש בשמן זית.

עבור מחבת בקוטר 18 ס"מ

החומרים

8-6 תפוחי אדמה (1 ק"ג) קלופים, מגוררים בפומפייה וסחוטים היטב
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
2 כפות תימין קצוץ
1/4 כיכר לחם לבן או חלה טבעונית, החלק הלבן בלבד, טחון לפירורים
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
שמן זית לטיגון

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה (למעט שמן הזית לטיגון).

2. מחממים שמן זית במחבת, משטחים את התערובת ומטגנים 5־7 דקות מכל צד עד שהרושטי מזהיב.

למתכונים נוספים לארוחת בוקר היכנסי לאתר "השולחן"