עסיסיות ומתקתקות: מתכון לקציצות בקר בטריאקי ביתי

קציצות רכות וממכרות עם פטנט יפני מדליק: במקום לנוח על נייר סופג, הן טובלות ישר ברוטב הטריאקי החמים, סופגות את כל הטעמים ונוחתות בול על הצלחת
12 קציצות | 30 דקות + השרייה | קל | כשר | קציצות
בצורה זו הקציצות סופגות את טעמי הטריאקי טוב יותר ונשארות עסיסיות.
החומרים
250 גרם בשר בקר טחון
1 גבעול סלרי (ללא עלים) קצוץ דק
2-1 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1 שן שום כתושה
1/2 כפית שורש ג'ינג'ר טרי מגורר
1 כפית רוטב סויה
1/2 פלפל צ'ילי אדום טרי קצוץ (לא חובה)
1 ביצה
קליפת לימון מגוררת מלימון קטן
4-3 כפות פירורי לחם
מעט שמן לטיגון
לרוטב טריאקי
1/4 כוס רוטב סויה
1/4 כוס מירין
1 כף סוכר
אופן ההכנה
1. מערבבים את חומרי הקציצות ומניחים בצד לרבע שעה.
מכינים טריאקי
2. מביאים את החומרים לרתיחה בקלחת על להבה בינונית. מנמיכים להבה ומבשלים 15-10 דקות או עד שמסמיך. שומרים חם.
מכינים את הקציצות ומגישים
3. יוצרים קציצות פחוסות בקוטר 5 ס“מ.
4. מחממים שכבה דקה של שמן במחבת רחבה ומטגנים את הקציצות על להבה בינונית 2 דקות מכל צד או עד שמשחימות יפה.
5. מוציאים את הקציצות בעזרת מלקחיים, טובלים ברוטב החם ומעבירים לצלחת.