ארוחת ערב ב-10 דקות: פנקייק מלוח עם גבינה ופטריות

פנקייקס עם פטריות | צילום: gettyimages
פנקייקס עם פטריות | צילום: gettyimages

מתכון זריז לפנקייק עם גבינה ופטריות לארוחת ערב: אין ילד שלא יקפוץ על המציאה, מה גם שמדובר במנה פשוטה וטעימה מאוד

88 שיתופים | 132 צפיות

5 מנות | 10 דקות | קל מאוד | כשר | מתכונים לילדים

עם מה מגישים? עם עוד פטריות מוקפצות ומטבל מלוח, למשל גווקאמולי, פטה כבד או איקרה.

החומרים

140 גרם קמח (1 כוס)
1 שקית אבקת אפייה
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב בטמפ' החדר
70 גרם חמאה מומסת
3 ביצים
1 גביע גבינת ריקוטה (250 גרם)
1 סלסילה (250 גרם) פטריות שמפיניון חצויות
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

1. מנפים לקערה קמח ואבקת אפייה.

2. מערבבים בקערה נפרדת חלב, חמאה, ביצים, ריקוטה, מלח ופלפל. מערבבים יחד את תכולת שתי הקערות רק עד לאיחוד החומרים.

3. מחממים מחבת עם שמן. מניחים חצי פטרייה ומכסים בבלילת פנקייק, כך שהפטרייה תהיה במרכז. מטגנים משני הצדדים עד הזהבה.

3 קטנות על פטריות
לא שוטפים פטריות מכיוון שהן נוטות לספוח מים. עדיף לנגב במגבת. כתמים עיקשים של חול עדיף לקלף: מתחילים מהבסיס ומטפסים עם הסכין כלפי מעלה. הקילוף גם משפר את המראה של פטריות, שמקבלות גוון לא יפה במקרר.

פטריות שמפיניון אוכלים טריות, אבל פורטובלו, שיטאקי וירדן מומלץ לאפות, להקפיץ או לבשל תחילה. את הפורטובלו הבשרניות אפשר גם לצלות על הגריל.
מקפיצים אותן במחזורים – כל פעם קצת על להבה גבוהה, כדי שלא יגירו נוזלים ויתבשלו או יאבדו מהעסיסיות שלהן.

למתכוני פנקייקס נוספים היכנסי לאתר "השולחן"