Time Out תל אביב About Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.

מגזין אתמגזין את

galshmu

חגיגת חורף בצלחת: מתכון לפילה דג ושומר ברוטב עגבניות קרמי

פילה דג ושומר של שף ענר בן רפאל-פורמן | צילום: אנטולי מיכאלו
פילה דג ושומר של שף ענר בן רפאל-פורמן | צילום: אנטולי מיכאלו

פילה דג ים טרי לצד שומר, שנמצא בשיא העונה עכשיו, בליווי רוטב עגבניות עדין, קרמי ומתקתק - באמת שלא צריך יותר מזה

|
4 בנובמבר 2024
88 שיתופים | 132 צפיות

3־4 מנות | כשעתיים | קל | כשר | דגים

חגיגת חורף בצלחת: דג ים טרי לצד שומר, שנמצא בשיא העונה עכשיו, בליווי רוטב עגבניות זריז, עדין, קרמי ומתקתק. אנשים לא יודעים את זה, אבל העונה הכי טובה של העגבניות, שנחשבות לירק קיצי, היא דווקא בחורף (בחודשים אוקטובר–פברואר), אז הן מגיעות מהערבה והן מתוקות ויפות במיוחד, עם קליפה דקה. העגבניות שלי מגיעות מחקלאי אורגני בעין יהב, תומר טנא שמו, שמספק לי גם חצילים וקישואים נהדרים.

החומרים

5 ראשי שומר חצויים
1 ליטר שמן זית לכיסוי השומר + למריחת הדג
1 פילה מוסר ים שלם במשקל כ־650 גרם
מלח
לרוטב
1 ק"ג עגבניות מגי
30 מ"ל (2 כפות) שמן זית
מלח לפי הטעם
50 גרם חמאה

אופן ההכנה

מכינים את השומר
1. מניחים ראשי שומר בסיר, מכסים בשמן זית ומבשלים כשעה וחצי, עד שהם רכים לגמרי. מסננים ומניחים בצלחת הגשה (אפשר להשתמש בשמן המסונן בשימושים חוזרים).

מכינים את הרוטב
2. סוחטים עגבניות במכונת מיצים קשים (אם אין, מגררים את העגבניות בפומפייה גסה ומסננים בבד חיתול על מסננת עם משקולת קטנה מעל כ־3 שעות).

3. מביאים לרתיחה בסיר בינוני את מיץ העגבניות, שמן זית ומלח, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ־20 דקות, עד שהתערובת מצטמצמת בשליש. מוסיפים חמאה ומערבבים, עד שהיא נמסה ונטמעת ברוטב.

4. מחממים תנור ל־210 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

5. חורצים פילה דג לאורכו בכמה מקומות במרווחים של שני ס"מ, ומורחים את הצד של העור בשמן זית. בוזקים מלח, מניחים בתבנית ואופים 18 דקות להשחמה.

6. מניחים את הפילה על צלחת הגשה לצד ראשי השומר, יוצקים את הרוטב ומגישים.

למתכוני דגים נוספים היכנסי לאתר "השולחן"

רוצה לקבל את מגזין ״את״ למייל? הירשמי לניוזלטר שלנו
מגזין את

ערוצי תוכן

מיוחדים

שירות לקוחות

יובל סיגלר תקשורת בע״מ

© יובל סיגלר תקשורת בע"מ 2026
Designed, Developed and Powered byRGB Media
popup-image

רוצה לקבל את הגיליון החדש של “את” עד הבית ב-9.90 ש״ח?

(במקום 39.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!