פטוצ'יני סלמון ברוטב שמנת וכל מילה אחרת מיותרת

פטוצ'יני סלמון של השף יוגב ירוס | צילום: דן לב, סטיילינג: גיא כהן
פטוצ'יני סלמון של השף יוגב ירוס | צילום: דן לב, סטיילינג: גיא כהן

פסטה עם פלייקים שמנמנים של סלמון ששוחים ברוטב שמנת: גם ילדים שלא אוהבים דגים בדרך כלל, משתגעים עליו, אבל היופי במנה הזאת הוא המודולריות שלה

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 20 דקות | קל | כשר | צמחוני

לילדים מגישים עם סלמון צרוב ולמבוגרים (או לילדים הרפתקנים יותר) מוסיפים גם סלמון מעושן, לימון ובצל ירוק.

החומרים

200 גרם פטוצ'יני (או פסטה ארוכה ורחבה)
200 גרם פילה סלמון ללא עור, מחולק ל-5 נתחים שווים
מלח
3 כפות שמן סויה או קנולה
1 מכל רוטב שמנת קלאסי יטבתה
70 גרם סלמון מעושן פרוס
2 כפות מיץ לימון (לא חובה)
2-3 בצלים ירוקים החלק הירוק בלבד, קצוצים

אופן ההכנה

1. מבשלים פסטה בשפע מים רותחים לפי הוראות היצרן.

2. במקביל, ממליחים נתחי סלמון. מחממים שמן במחבת עם תחתית מונעת הדבקה וצורבים מעל להבה גבוהה, כ-2 דקות מכל צד, להזהבה.

3. מוציאים את הנתחים ומנגבים את המחבת. מוסיפים רוטב שמנת קלאסי ומחממים כ-1/2 דקה מעל להבה בינונית. מוסיפים מיץ לימון (לא חובה) ואת הפסטה המבושלת. מערבבים עד שהפסטה נעטפת ברוטב.

4. מעבירים את הפסטה לקערות הגשה. מפרקים את נתחי הסלמון הצרוב לפיסות גסות ומסדרים מעל הפסטה, אם רוצים מוסיפים פרוסות סלמון מעושן ובצל ירוק. מגישים מיד.

למתכוני פסטה נוספים היכנסי לאתר "השולחן"