המאפה הטעים בעולם: ספייח תרד חלומי של "האחים"
המתכון הזה של מסעדת "האחים" הוא שיעור קצר ומדויק: איך להפוך פיתה תמימה למאפה ממכר. הסוד במנה הוא במלית התרד המתובלת ובצורת המילוי הלא שגרתית. בתיאבון
4 מנות | 35 דקות | קל מאוד | כשר | מאפים מלוחים
הסוד במתכון הוא במלית התרד המתובלת, בגבינת ״המאירי״ המצוינת ובצורת המילוי הלא שגרתית.
החומרים
1/4 כוס שמן זית ועוד שמן זית לזילוף
2 בצלים בינוניים פרוסים דק
3 שיני שום כתושות
500 גרם תרד טורקי ללא הגבעולים, קצוץ גס
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כף זעתר יבש
4 כפות גבינת פטה של “המאירי” מפוררת
4 פיתות
להגשה
יוגורט כבשים
אופן ההכנה
1. מחממים שמן זית במחבת על להבה בינונית ומטגנים בצלים 8-7 דקות או עד שהם שחומים. מוסיפים שום ותרד ומטגנים עד שהתרד מתרכך ומאבד מנפחו. מתבלים במלח, פלפל וזעתר, מערבבים היטב, מוסיפים גבינה, מסירים מהלהבה ומעבירים למסננת להגרת נוזלים.
2. יוצרים חורים בקוטר 3 ס”מ במרכז השכבה העליונה של כל פיתה. דוחסים אל כל חור רבע מתערובת התרד – דוחסים גם לשולי הפיתה כך שתהיה מלאה באופן אחיד.
3. משמנים את הפיתות במעט שמן זית וצולים על גריל משני הצדדים עד שהן זהובות ופריכות. אפשר לצלות גם בטוסטר לחיץ או במחבת פסים.
4. חותכים את הפיתות לרבעים. מומלץ להגיש לצד יוגורט כבשים.