ביי ללאפה: מתכון קל להכנה לסלט שווארמה

סלט שווארמה של Loveat |צילום וסטיילינג: שי נייבורג
סלט שווארמה של Loveat |צילום וסטיילינג: שי נייבורג

סלט מזין, טעים ועשיר מאוד בחלבון: רצועות עוף דקות שהושרו במרינדה, אורז אדום, בצל כבוש ומעל הכל טחינה גולמית מדוללת קלות

88 שיתופים | 132 צפיות

2 מנות | 1 שעה + מספר שעות השריה לבצל | קל | כשר | עוף

החומרים

2 כוסות אורז אדום
140 גרם פילה עוף
2 כפות תבלין שווארמה
למרינדה
2 כפיות רוטב סויה
1 כפית סוכר לבן
1 כפית סוכר חום
1 כפית ג’ינג’ר קלוף ומגורר
1 שן שום כתושה
1 כפית מיץ לימון
1 כפית סילאן
2 כפות מים
לבצל כבוש
1 בצל לבן חתוך לפרוסות דקות
2 כפות חומץ בן יין
1 כף מים
1 כף סוכר חום
לשמן צ'ילי
30 מ"ל שמן זית
½ פלפל צ'ילי מנוקה היטב
1 שן שום
מעט מלח
להגשה
צרור פטרוזיליה
3 כפות טחינה גולמית מדוללת במים ומלח (לא חובה)

אופן ההכנה

מרינדה
1. מערבבים בקערה עמוקה את הסויה, הסוכר, ג'ינג'ר, שום, לימון, סילאן ומים. חותכים את העוף לרצועות דקות ומכניסים למרינדה.

בצל כבוש
2. שמים בכלי חומץ בן יין, מים וסוכר חום. מערבבים היטב ומשרים את הבצל במשרה במשך כמה שעות. מבשלים את האורז האדום לפי הוראות ההכנה.

שמן צ'ילי
3. מערבבים את כל המרכיבים במיקסר. מחממים שמן זית במחבת. צולים את העוף משני הצדדים עד שהוא צלוי היטב. מוסיפים את תבלין השווארמה וממשיכים לבשל עוד שתי דקות.

הגשה
4. מוציאים את העוף מהמחבת ומניחים מעל האורז. מתבלים בשמן צ'ילי ומוסיפים את הטחינה. מפזרים מעל בצל כבוש. מערבבים את הפטרוזיליה עם קצת שמן זית ומניחים מעל.

למתכוני שווארמה נוספים היכנסי לאתר "השולחן"