חרפרף, רענן ומכאן: סלט פקוס מתובל עם ריקוטה ביתית

סלט כיפי ומקורי עם טעמים רעננים, חמצמצים וחרפרפים של גידולי העונה, שהגבינה הרכה מעדנת אותם. לשבועות, ולכל שבוע בשנה
2-3 מנות | כ-20 דקות | קל
שילוב בין חומרי גלם קלאסיים מהמטבח הערבי לריקוטה מודרנית תוצרת בית. התיבול הבסיסי של הסלט – שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל – נותן במה לטעמים רעננים, חמצמצים וחרפרפים של גידולי העונה, והגבינה הרכה מעדנת אותם.
החומרים
לריקוטה
לסלט
אופן ההכנה
מכינים את הריקוטה
1
מביאים חלב, שמנת מתוקה ומלח לסף רתיחה בסיר קטן. מוסיפים מיץ לימון ומערבבים עד שהתערובת נפרדת לפתיתי גבינה ולנוזלים.
2
מעבירים את תכולת הסיר למסננת מרופדת בבד חיתול ומניחים לגבינה להגיר נוזלים כ־10 דקות.
מכינים את הסלט
3
מערבבים בקערה את כל המרכיבים. טועמים ומתקנים תיבול.
4
מעבירים את הסלט לצלחת הגשה, מוסיפים את הריקוטה ומגישים.