קלאסיקה יפנית: סלט עוף, מלפפונים ואצות של אהרוני

סלט עוף עם מלפפונים ואצות של שף ישראל אהרוני | צילום: רן בירן
סלט עוף עם מלפפונים ואצות של שף ישראל אהרוני | צילום: רן בירן

קליל, מרענן וקייצי: השף ישראל אהרוני מביא את הגרסה האסייתית לסלט העוף האהוב, כולל מתכון לרוטב פונזו שכדאי לאמץ גם למנות אחרות

88 שיתופים | 132 צפיות

6 מנות | 30 דקות | קל | כשר | עוף

החומרים

1 חזה עוף מנוקה מגידים, מבושל במים רותחים כ־5 דקות וחתוך לקוביות
2 כפות אצות ווקאמה מושרות במים ומסוננות
2 מלפפונים חצויים, מרוקנים מחרצניהם, חתוכים באלכוסון לעובי 1/2 ס"מ
2 כפות אפונת וואסבי כתושה גס
לרוטב פונזו ביתי
1/4 כוס סויה
1/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1/2 כפית יוזו (לא חובה)
2 כפות מירין
1 כפית דבש
1 כפית ג’ינג’ר קצוץ דק

אופן ההכנה

1. מערבבים את חומרי הרוטב כמה שעות לפני ושומרים.

2. מערבבים את העוף, מלפפונים ואצות. יוצקים את הרוטב, מערבבים ומפזרים מעל את אפונת הוואסבי.

למתכונים נוספים של שף ישראל אהרוני היכנסי לאתר "השולחן"