קלאסיקה יפנית: סלט עוף, מלפפונים ואצות של אהרוני
קליל, מרענן וקייצי: השף ישראל אהרוני מביא את הגרסה האסייתית לסלט העוף האהוב, כולל מתכון לרוטב פונזו שכדאי לאמץ גם למנות אחרות
88 שיתופים | 132 צפיות
6 מנות | 30 דקות | קל | כשר | עוף
החומרים
1 חזה עוף מנוקה מגידים, מבושל במים רותחים כ־5 דקות וחתוך לקוביות
2 כפות אצות ווקאמה מושרות במים ומסוננות
2 מלפפונים חצויים, מרוקנים מחרצניהם, חתוכים באלכוסון לעובי 1/2 ס"מ
2 כפות אפונת וואסבי כתושה גס
לרוטב פונזו ביתי
1/4 כוס סויה
1/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1/2 כפית יוזו (לא חובה)
2 כפות מירין
1 כפית דבש
1 כפית ג’ינג’ר קצוץ דק
אופן ההכנה
1. מערבבים את חומרי הרוטב כמה שעות לפני ושומרים.
2. מערבבים את העוף, מלפפונים ואצות. יוצקים את הרוטב, מערבבים ומפזרים מעל את אפונת הוואסבי.