כל אבות המזון בסלט אחד: עדשים שחורות ועשבי תיבול

סלט עדשים שחורות עם שקדים ועשבי תיבול של איתן ואנונו ונעמה שטרונליכט | צילום: דניאל לילה
סלט עדשים שחורות עם שקדים ועשבי תיבול של איתן ואנונו ונעמה שטרונליכט | צילום: דניאל לילה

מנה צמחונית שהיא ארוחה שלמה, צבעונית ומזינה עם עדשים שחורות, פרוסות שקדים קלויים, לימון כבוש, פלפל חריף וחגיגה של עשבי תיבול

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 30 דקות | קל | כשר | צמחוני

לסלט טבעוני – אפשר להחליף את היוגורט בטחינה

החומרים

4 כפות שמן זית
1 בצל לבן חתוך גס
1 גזר חתוך גס
2 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים גס
2 שיני שום קצוצות
1/2 ק"ג עדשים שחורות
1 עלה דפנה
1 כפית שטוחה כמון
1 כף לימון כבוש קצוץ
חופן שקדים קלויים לא קלופים וחצויים
כ-1/4 פלפל ירוק חריף קצוץ (המינון המדויק תלוי בכם ובפלפל)
1/2 כוס עלי פטרוזיליה מופרדים מהגבעולים
1/2 כוס עלי כוסברה מופרדים מהגבעולים
1 עגבנייה קצוצה
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
להגשה
1/2 כוס יוגורט עיזים

אופן ההכנה

1. מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב ומטגנים בצל, גזר, סלרי ושום 6-5 דקות עד השחמה.

2. מוסיפים עדשים, עלה דפנה וכמון, יוצקים מים עד 3 ס”מ מעל גובה העדשים ומכסים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 25 דקות או עד שהעדשים רכות אך לא מתפרקות.

3. מסננים את העדשים ונפטרים מהירקות. מצננים את העדשים לטמפ’ החדר ומעבירים לקערה.

4. מערבבים את העדשים עם לימון כבוש, שקדים קלויים, פלפל חריף, עשבי תיבול ועגבנייה. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים עוד 2 כפות שמן זית.

5. מגישים בטמפ’ החדר לצד יוגורט עיזים. היוגורט צריך ללוות את הסלט — לא להטביע אותם.

רוצה מתכוני עדשים נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"