10 דקות הכנה: מתכון לסלט ירוקים ועדשים מונבטות

חגיגה ירוקה של כוסברה, נענע, פטרוזיליה, מלפפונים ועדשים מונבטות - סלט לימוני, מזין וטעים בקטע אחר שמתחסל בתוך דקות
4-6 מנות | 10 דקות | קל | כשר | סלטים
את הנבטת העדשים מתחילים שלושה ימים מראש.
הילדים לומדים: שיעור בטבע, סבלנות ודחיית סיפוקים.
הילדים יכולים: להנביט, לחתוך (לפי גילם), לנער ולערבב.
החומרים
לסלט
1 כוס עדשים שחורות
1 צרור פטרוזיליה קצוץ
1 צרור כוסברה קצוץ
6 גבעולי נענע קצוצים
1 בצל קטן, קצוץ
3 מלפפונים קצוצים
לרוטב
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס מיץ לימון סחוט
קליפת לימון מגוררת מ-1/2 לימון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
1. שוטפים את העדשים היטב ומשרים אותן במים קרים למשך לילה. מסננים היטב ומפזרים אותן בשכבה אחידה במסננת דקה המונחת על קערה. מניחים במקום קריר, מאוורר ומוצל למשך כיומיים. פעם ביום מתיזים על העדשים מעט מאוד מים. אם התפתח ריח לא נעים, יש לזרוק את העדשים ולהתחיל מההתחלה.
2. מניחים את העדשים המונבטות בקערה, מוסיפים את כל שאר חומרי הסלט ומערבבים.
3. מנערים את כל חומרי הרוטב בצנצנת. יוצקים את הרוטב על הסלט לפני ההגשה ומערבבים.