מעדן מיפן: מתכון קל ומהיר לסלט סושי אבוקדו

סלט סושי אבוקדו של אורלי פלאי ברונשטיין |צילום: דן לב, סטיילינג: אוריה גבע
סלט סושי אבוקדו של אורלי פלאי ברונשטיין |צילום: דן לב, סטיילינג: אוריה גבע

מתכון קל, טעים ומהיר של אשת הקולינריה אורלי פלאי ברונשטיין לסלט יפני עם דג נא, אבוקדו, אורז, אצות נורי, ירקות פרוסים דק ורוטב מתקתק של חומץ וג’ינג’ר - בלי הניג'וס של הגלגול

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 25 דקות | קל | כשר | טבעוני

תוספות לגיוון:

• 250 גרם קוביות פילה של דג טרי ונא (סלמון, טונה, לוקוס או מוסר).

• פתיתים של 2 ביצים מקושקשות.

• 200 גרם טופו מגורר.

• קופסת טונה משומרת ומסוננת.

החומרים

1 כוס אורז (רצוי ייעודי לסושי)
1 אבוקדו גדול (או 2 קטנים) חתוך לקוביות
1 מלפפון חתוך לרצועות דקיקות בעזרת קולפן
1 גזר חתוך לרצועות דקיקות בעזרת קולפן
2 אצות נורי גזורות לרצועות דקות
4 צנוניות פרוסות דק
לרוטב
1/4 כוס חומץ אורז
2 כפות סוכר
1 כפית ג'ינג'ר כבוש קצוץ
1/2 כפית מלח או כפית רוטב סויה
מעט רוטב צ'ילי חריף או קמצוץ אבקת ווסאבי
להגשה
2 כפות אפונה מצופה בווסאבי

אופן ההכנה

1. שמים אורז בסיר עם 2 כוסות מי ברז ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 15 דקות. מצננים, ואם ממהרים, שוטפים במים.

2. בינתיים מערבבים את חומרי הרוטב.

3. מערבבים את האורז עם יתר החומרים ועם הרוטב, מפזרים אפונת ווסאבי מעל ומגישים מייד.

למתכוני סלטים נוספים היכנסי לאתר "השולחן"