חגיגי ומרענן: מתכון לסלט טאבולה ורימונים

סלט טאבולה ורימונים של רותם ליברזון | צילום: אמיר מנחם
סלט טאבולה ורימונים של רותם ליברזון | צילום: אמיר מנחם

מתכון טעים ומצולחת כהלכה של השפית רותם ליברזון: סלט טאבולה מזין וקל להכנה, שיאזן את שולחן החג עם המון ירוקים וחמצמצות שמגיעה מהלימון, מהרימון ומהעגבניות

88 שיתופים | 132 צפיות

6־8 מנות | 25 דקות | קל | כשר | טבעוני

מגישים בתוך עלי חסה בתחילת הארוחה או לצד המנות העיקריות בשולחן החג כדי לרענן ולהקליל את הזלילה.

החומרים

לסלט
1 צרור פטרוזיליה עלים בלבד, קצוצים
3 עגבניות קצוצות דק
1 כוס בורגול
5 בצלים ירוקים קצוצים (החלק הירוק והלבן)
1 כוס גרגירי רימון
1/2 כפית קינמון
3 כפות שמן זית
מיץ לימון סחוט טרי מלימון אחד
מלח
פלפל שחור גרוס
להגשה
15 עלי חסה קטנים (חסה ערבית או חסה עגולה)

אופן ההכנה

1. מערבבים כוס מים רותחים עם כפית מלח בקערה, מוסיפים בורגול, מכסים את הקערה ומשרים למשך 1/4 שעה. מסירים את הכיסוי ומערבבים בעזרת מזלג תוך שמפוררים את הבורגול שהתגבש.

2. מוסיפים לבורגול את יתר חומרי הסלט ומערבבים. מניחים עלי חסה בצלחת הגשה, במרכז כל עלה שמים כף גדושה של סלט בורגול ומגישים.

למתכונים נוספים עם רימון היכנסי לאתר "השולחן"