כמה ענוג הוא: סלט אבטיח וירוקים בול לקיץ

הסלט הזה משלב קליפות אבטיח כבושות ואבטיח מיובש וטרי - לכל השפע הזה מצטרפת גבינת הפטה, חברתו הטובה של האבטיח, וגם, ליים, צ'ילי ולוביה, כך שבכל ביס יש משחקי טעם ומרקם
4-2 מנות | 10 דקות | למתקדמים כשר סלטים
לסלט מצטרפת גבינת הפטה – חברתו הטובה של האבטיח – וגם ליים, צ'ילי ולוביה טרייה חלוטה, כך שבכל ביס יש שפע טעמים ומרקמים. כיף אמיתי.
החומרים
200 גרם אבטיח טרי ללא קליפה חתוך לקוביות בגודל 1 ס״מ
1 צרור (כ־15 יחידות) לוביה טרייה
1/2 כוס קליפות אבטיח כבושות חתוכות לרצועות דקיקות (ראו מתכון למעלה)
8-6 פיסות אבטיח מיובש (ראו מתכון למעלה)
1 פלפל ירוק חריף (או לפי הטעם) פרוס דק
1 כפית קליפת ליים מגוררת
2 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס
50 גרם פטה עיזים או המאירי מפוררת
חופן סליקורנייה
אופן ההכנה
1. מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול ומכינים קערת מי קרח. חולטים לוביה במשך 3 דקות. מוצאים במלקחיים ומעבירים למי הקרח.
2. מעבירים את כל המרכיבים למעט הגבינה והסילקורניה בקערה, מתבלים בשמן זית, מיץ ליים ופלפל. מערבבים בעדינות, מפזרים חתיכות סילקורניה ופטה ומגישים.