סביח? לא כמו שחשבתן: המתכון המשודרג של ארז קומרובסקי
אין מאכל שצועק ישראליות כמו סביח, אבל במקרה שלא בא לכן על הגרסה הרגילה שלו, הנה מתכון לסביח קצת יותר שונה ממה שאתן רגילות - שלגמרי יקפיץ כל ארוחה
במקום חציל מטוגן יש כאן במתכון הזה יש חציל קלוי וחם, במקום ביצה קשה מסיר החמין – ישנה ביצה רכה וחמימה, ובמקום טחינה שומשום – טחינת שקדים. את העמבה של העיראקים מחליף סחוג, שעשוי מפלפלים ירוקים חריפים.
החומרים
ארבעה חצילים
ארבע ביצים
לסחוג:
1/2 כוס שמן זית
2 פלפלים ירוקים חריפים ללא גרעינים
1/2 צרור כוסברה
2-1 שיני שום
להגשה:
מלח ים גס
מיץ לימון סחוט טרי מלימון אחד
4-3 כפות טחינת שקדים (להשיג בבתי טבע)
פיתות עבות
אופן ההכנה
1
מכינים את שאר המרכיבים: קולים חצילים על אש גלויה עד שהם מתרככים וקליפתם משחירה. קולפים אך משאירים אותם שלמים.
2
מכינים את שאר המרכיבים: קולים חצילים על אש גלויה עד שהם מתרככים וקליפתם משחירה. קולפים אך משאירים אותם שלמים.
3
מבשלים ביצים כ-4 דקות במים רותחים עד שהן חצי רכות וקולפים בזהירות.
4
מרכיבים את המנה ומגישים: מסדרים את החצילים ב-4 צלחות הגשה, מניחים מעל את הביצים ומפזרים סחוג בנדיבות. מטפטפים מיץ לימון, בוזקים מלח גס ומטפטפים טחינת שקדים. מגישים עם פיתות.