קערה מכושפת: מתכון לנזיד מפואר של עדשים שחורות

נזיד מפואר של עדשים שחורות של מרכז החוויה הטבעונית | צילום: שרית גופן
נזיד מפואר של עדשים שחורות של מרכז החוויה הטבעונית | צילום: שרית גופן

חמים, ביתי והכי חורפי שיש: מתכון קל לנזיד טבעוני, בריא ומזין עם עדשים שחורות וסמיכות, טעמים מורכבים וארומה מענגת

88 שיתופים | 132 צפיות

5-4 מנות | שעה וחצי | קל | כשר | טבעוני

החומרים

3 כוסות עדשים שחורות
1 בצל סגול
1/2 כפית זרעי כמון שלמים
1/2 כפית גרגרי כוסברה שלמים
3 תרמילי הל (לפתוח אותם מעט)
1 גזר
תפוח אדמה קטן
1 כפית פפריקה
1 כפית פלפל שחור
1 כפית כורכום
1/2 כפית בהרט
3 שיני שום
3 עגבניות בשלות מקולפות
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי
1/2 פלפל צ'ילי אדום טקי (אפשר פחות)
שמן זית לטיגון

אופן ההכנה

1. מבשלים את העדשים השחורות כ-20 דקות.

2. קוצצים את הבצל הסגול ומטגנים בסיר בשמן זית עד השחמה קלה. מוסיפים את זרעי הכמון, זרעי הכוסברה ותרמילי ההל עד שהם מעלים ניחוח.

3. מגררים את הגזר בפומפייה גסה וחותכים את תפוח האדמה לקוביות קטנות. מוסיפים את הגזר ותפוח האדמה לסיר הבצל והתבלינים וממשיכים לטגן ולערבב.

4. מפזרים מלמעלה את שאר התבלינים וממשיכים לערבב.

5. טוחנים במעבד מזון את שיני השום, העגבניות, הג'ינג'ר והצ'ילי. מוסיפים את התערובת ואת העדשים השחורות לסיר, מביאים לרתיחה ומוסיפים מעט מים עד כדי כיסוי.

6. מנמיכים את האש ומבשלים כ-20-30 דקות. אם חסרים נוזלים בתבשיל, מוסיפים מעט מים.

למתכונים נוספים של תבשילים היכנסי לאתר "השולחן"