מחמם את הלב: מתכון למרק עדשים כתומות ומנגולד

מרק עדשים כתומות ומנגולד של רינת צדוק | צילום: בועז לביא
מרק עדשים כתומות ומנגולד של רינת צדוק | צילום: בועז לביא

אין כמו מרק כתום מעדשים כתומות ומנגולד לחורף חמים, טעים ומנחם. אה, והוא גם טבעוני לגמרי והכי קליל להכנה - אז רוצו להכין

88 שיתופים | 132 צפיות

8 מנות | 50 דקות | קל | כשר | טבעוני

החומרים

2 כוסות עדשים כתומות שהושרו במים 3-6 שעות
1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
6 שיני שום קצוצות
3 כפות שמן זית
1 פלפל צ'ילי טרי (או יבש לפי הטעם)
4 עגבניות אדומות חתוכות לקוביות
1 צרור מנגולד שטוף וקצוץ
1 ליטר מים רותחים
1 כף מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 לימון להגשה

אופן ההכנה

1. מטגנים בסיר את הבצל עם שמן הזית, עד שהבצל נעשה שקוף וזהוב. מוסיפים את השום הקצוץ ופלפל הצ'ילי ומערבבים. מוסיפים את המנגולד ומערבבים, מטגנים 3 דקות עם הבצל ומוסיפים את העגבניות.

2. מסננים את העדשים ומוסיפים לסיר. מוסיפים ליטר מים רותחים ומערבבים. מוסיפים תבלינים ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות, עד שהעדשים מתרככות ומאבדות מעט את צורתן. טועמים ומתקנים תיבול.

להגשה
3. סוחטים מעט לימון מעל כל קערת מרק.

למתכוני מרקים נוספים היכנסי לאתר "השולחן"