זהב על הצלחת: מתכון מושלם ללביבות תפוחי אדמה קלאסיות
הדרך ללביבה המושלמת עוברת בבחירה מדויקת של תפוחי האדמה, סחיטה קפדנית של הנוזלים, וטיגון זהוב שמסתיים בנשנוש מתוק ומנחם
20 לביבות | שעה | קל | כשר | צמחוני
מגישים מיד או שומרים בתנור, כדי להבטיח שהלביבות יישארו חמות ופריכות. השהיה בתנור יכולה להציל לביבות שהשחימו מהר מדי אך אינן עשויות בפנים.
החומרים
750 גרם תפוחי אדמה מזן המיועד לטיגון (כ-4 יחידות)
2 ביצים
2 כפות קמח או קמח תפוחי אדמה או קמח מצה
2-3 כפיות מלח
קורט אגוז מוסקט לא חובה
פלפל שחור טחון לא חובה
שמן או חמאה לטיגון
אופן ההכנה
1. מגררים תפוחי אדמה במעבד מזון או על פומפייה, מניחים במסננת מרופדת בחיתול וסוחטים היטב.
2. מניחים את המסננת מעל קערה ל-30 דקות כדי ששאר הנוזלים יתנקזו. שופכים את המים הצלולים אך משאירים את המשקע הלבן והעמילני. אליו מוסיפים ביצים, קמח ותבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים את תפוחי האדמה המגוררים ומערבבים שוב.
3. מחממים מחבת מצופה עם מעט שמן ומטגנים לביבות בנפח של כף גדושה על להבה בינונית-נמוכה 2 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות יפה.
4. מעבירים לנייר סופג ומגישים מייד או שומרים חם ופריך בתנור חם.
שדרוגים:
• מוסיפים לתערובת בצל מגורר סחוט היטב.
• מוסיפים לתערובת 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים.