כמו סטייק: כרוב צלוי ובשרני ברוטב חמאת בוטנים

כרוב צלוי ברוטב סאטאי | צילום: דניאל לילה
כרוב צלוי ברוטב סאטאי | צילום: דניאל לילה

מתכון לפלחי כרוב דשנים שיכולים להחליף מנה עיקרית. את הרוטב העשיר מומלץ לצקת על הכרוב כשהוא לוהט, לספיגה מלאה

88 שיתופים | 132 צפיות

3-4 מנות | 50 דקות | קל | כשר | סלטים

את הרוטב העשיר יוצקים על הכרוב כשהוא עדיין לוהט, וכך הוא ממש נספג בו. פלחי הכרוב הדשנים יכולים להחליף מנה עיקרית. צריך רק סלט קטן או קערית אורז לבן כדי ללוות אותם.

החומרים

1 כרוב בינוני או 2 כרובים קטנים חתוכים לשמיניות
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
לרוטב
1 כוס קרם קוקוס
2 כפות חמאת בוטנים
1 כף מחית קארי אדומה
1 כף סוכר
1 כף רוטב סויה

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מניחים את הכרוב, מזלפים מעל שמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור. צולים 40-35 דקות עד שהכרוב משחים ומתרכך. כדאי לסובב את התבנית פעם אחת באמצע האפייה כדי שכל פלחי הכרוב יקבלו מידה שווה של חום.

בינתיים מכינים רוטב
2. מביאים לרתיחה בסיר קטן את כל המרכיבים. מערבבים היטב, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-2 דקות. מכבים ומוסיפים מים חמים תוך כדי ערבוב עד שמתקבל מרקם של שמנת מתוקה. טועמים ומוסיפים סויה או סוכר לפי הטעם.

3. מעבירים את הכרוב לצלחת הגשה כשהוא עדיין לוהט, יוצקים מעל כל פלח כף נדיבה של רוטב ומגישים. שומרים במקרר עד 3 ימים.

למתכונים נוספים עם כרוב היכנסי לאתר "השולחן"