אלוהי העגבניות: מתכון לפסטה טעימה ומנחמת של אייל שני

לינגוויני עגבניות סלון, שף אייל שני
לינגוויני עגבניות סלון, שף אייל שני

פסטה עם עגבניות ושמן זית – ככה פשוט, ככה טעים ומנחם. הבאנו לכן את המנה שהיא הבסיס של המטבח האיטלקי, בגרסה המעולה של אייל שני

88 שיתופים | 132 צפיות

6-4 מנות | 25 דקות | קל | כשר | פסטה

החומרים

1 חבילה (500 גרם) לינגוויני או ספגטי
3 כפות שמן זית
50 גרם גבינת פרמזן
לפרפום עגבניות
4 כפות שמן זית
1/2 פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות
2 שיני שום פרוסות דק
1/2 ק"ג עגבניות בשלות קלופות וקצוצות
לרוטב עגבניות
6 כפות שמן זית
1 פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות
5 שיני שום פרוסות דק
1/2 ק"ג עגבניות מכמה שיותר סוגים קלופות, קצוצות לקוביות גסות
מלח

אופן ההכנה

מכינים פרפום עגבניות
1. מחממים שמן זית בסיר כבד, מוסיפים פלפל חריף ומטגנים כמה שניות. כשמתחילות להיווצר בועיות סביב הפלפל, מוסיפים שום ומייד אחר כך את העגבניות. מביאים לרתיחה, ממליחים, מערבבים ומניחים לרתוח עוד כדקה.

2. מעבירים את הרוטב דרך מסננת דקה (לוחצים היטב). יתקבל מיץ אדום וחלק.

מכינים רוטב עגבניות
3. מחממים שמן זית במחבת ברזל כבדה. מוסיפים פלפל חריף ומטגנים כמה שניות. כשמתחילות להיווצר בועיות סביב הפלפל מוסיפים שום ועגבניות. ממליחים ומביאים לרתיחה. כשנוצרת אמולסיה ראשונה בין השמן לבין המיץ שבוקע מן העגבניות עוצרים את הבישול.

4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

5. מסננים את הפסטה ומזלפים 2 כפות שמן זית. מוסיפים 8 כפות מן הפרפום לרוטב ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפסטה ומבשלים כ-2 דקות. מפזרים פרמזן ומגישים.

למתכונים נוספים של אייל שני היכנסי לאתר "השולחן"