קל יותר מהמקור וטעים לא פחות: מתכון לטופו חומוס בעבודת יד

טופו חומוס ביתי של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
טופו חומוס ביתי של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר

אפשר להכין טופו חומוס מקמח חומוס ואפשר להכין אותו מ"חלב" חומוס, כמו שהשפית רינת צדוק עשתה כאן - התהליך אפילו פשוט יותר מבישול של טופו רגיל

88 שיתופים | 132 צפיות

3־4 מנות | 25 דקות + ½4 שעות קירור | קל | כשר | טבעוני

אפשר להכין טופו חומוס מקמח חומוס (טופו כזה נקרא גם "טופו בורמזי"), ואפשר להכין אותו מ"חלב" חומוס, כמו שעשיתי כאן. התהליך אפילו פשוט יותר מבישול טופו רגיל, כי לא צריך לחכות עד שהתערובת תתפרק, מספיק שהיא תסמיך הודות לעמילנים שבחומוס. תוספת טחינה מעניקה לטופו טעם ים תיכוני, שאותו אנחנו כל כך אוהבים.

החומרים

3 כוסות חומוס מושרה בשפע מים 12 שעות לפחות ומסונן
6 כוסות מים מסוננים
3 כפות טחינה גולמית
1 כפית מלח
1 כף מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה

1. טוחנים חומוס ומים בבלנדר 3־4 דקות לתערובת סמיכה.

2. מניחים מסננת מרופדת בבד חיתול על סיר בינוני. מסננים את תערובת החווס וסוחטים היטב. נפטרים מעיסת החומוס. מוסיפים לנוזל טחינה גולמית ומערבבים.

3. מביאים לרתיחה על להבה בינונית וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב קבוע, עד שהתערובת מסמיכה למרקם של קרם פטיסייר. מוסיפים מלח ומיץ לימון וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כ־15 דקות, עד שהתערובת מבעבעת ומסמיכה מאוד.

4. מרפדים בניילון נצמד תבנית מרובעת בגודל 15 סנטימטר או תבנית מלבנית בנפח דומה. יוצקים לתבנית את תערובת החומוס, מיישרים ומכסים בניילון נצמד, המונח ישירות על פני התערובת (למניעת היווצרות קרום). מצננים בטמפרטורת החדר כ־1/2 שעה ומעבירים למקרר ל־4 שעות לפחות, עד שהטופו מוצק לגמרי. הטופו המוכן נשמר שבוע לפחות במקרר.

למתכוני חומוס נוספים היכנסי לאתר "השולחן"