מאמא מיה של מתכון: לזניה מטריפה עם פרמזן ומוצרלה

לזניה קלאסית עם פרמזן ומוצרלה של השפים אמיר פורת ורוסלה יונה | צילום: בועז לביא, סטיילינג: עמית כגן
לזניה קלאסית עם פרמזן ומוצרלה של השפים אמיר פורת ורוסלה יונה | צילום: בועז לביא, סטיילינג: עמית כגן

היא חמה, טעימה, מנחמת ומגלמת בתוכה את השילוב המושלם בין שתיים מהאהבות הגדולות שלנו - בצק וגבינה. בקיצור, אי אפשר לטעות עם לזניה, בטח שלא עם המתכון המשגע הזה

88 שיתופים | 132 צפיות

1 תבנית בגודל 25×351 | שעה | קל | כשר | חלבי

החומרים

9 דפי לזניה
350 גרם גבינת מוצרלה מגוררת או פרוסה דק
150 גרם גבינת פרמזן מגוררת
לרוטב העגבניות
800 גרם (קופסה גדולה) עגבניות מרוסקות
1 בצל גדול
5 שיני שום כתושות
6 כפות שמן זית
1 כפית סוכר
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
½ כפית אורגנו יבש
לרוטב בשמל
100 גרם (1 חבילה) חמאה
100 גרם (¾ כוס ועוד כף) קמח
1 ליטר חלב
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
½ כפית אגוז מוסקט

אופן ההכנה

מכינים רוטב עגבניות
1. מחממים את שמן הזית בסיר על להבה בינונית. קוצצים את הבצל, מוסיפים לסיר ומביאים להזהבה קלה. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים למשך כחצי דקה נוספת. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הסוכר, המלח, הפלפל השחור והאורגנו ומערבבים היטב. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה. מקררים את הרוטב לטמפרטורת חדר.

מכינים בשמל
2. ממסים בסיר את החמאה על להבה נמוכה ומוסיפים את הקמח. מערבבים היטב עד הטמעת הקמח בחמאה. מוסיפים את החלב ומערבבים היטב בעזרת מטרפה. מוסיפים את התבלינים ומבשלים עד להבה נמוכה כ-10 דקות עד הסמכה.

3. מורחים על בסיס התבנית 3-4 כפות רוטב עגבניות. מסדרים 3 דפי לזניה על שכבת הרוטב. יוצקים שכבה נדיבה של רוטב עגבניות, כשליש מהכמות, ועליה מפזרים שליש מכמות כל אחת מהגבינות. מורחים בצורה אחידה שכבה של שליש מכמות הבשמל. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות 30-35 דקות עד שהחלק העליון מתייצב ומזהיב.

רוצה עוד מתכוני לזניות מטריפים? היכנסי לאתר "השולחן"