חם ומנחם: גראטן תפוחי אדמה, עגבניות ובצל בזיגוג טחינה
פרשנות מקומית ומוצלחת של השפית מיכל מוזס לגראטן, מאפה הירקות הצרפתי: כאן אין שמנת, אלא טחינה המעניקה לתפוחי האדמה מעטה קרמי ומוזהב
6 מנות | 45 דקות | קל | כשר | תפוחי אדמה
החומרים
5 תפוחי אדמה לאפייה בעלי קליפה זהובה קלופים ופרוסים לעיגולים דקים
3 עגבניות גדולות פרוסות לרוחבן לעיגולים בעובי 1 ס"מ
3 בצלים סגולים חתוכים לטבעות בעובי 1 ס"מ
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט כמון
שמן זית לשימון ולזילוף
פלפל ירוק חריף קצוץ
1 כוס טחינה מוכנה
1/2 צרור פטרוזיליה (או תערובת פטרוזיליה וכוסברה) קצוצה
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. משמנים תבנית חסינת חום בשמן זית. מסדרים שכבה של פרוסות תפוח אדמה, מתבלים במלח ופלפל ואם רוצים במעט כמון. מסדרים מעל שכבה של פרוסות עגבנייה ומעל שכבה של טבעות בצל. מזלפים מעל שמן זית ומפזרים פלפל חריף. מכסים ברדיד אלומיניום.
3. אופים כ-30 דקות עד שתפוחי האדמה רכים. מסירים את הכיסוי, מפזרים מעל טחינה ואופים עוד כ-10 דקות עד הזהבה.
4. מפזרים עשבי תיבול ומגישים חם.
גיוון: סינייה גראטן — 20 דקות אחרי שמכניסים את תפוחי האדמה, העגבניות והבצל לתנור מוסיפים בשר טלה טחון ואופים עוד 15 דקות. יוצקים טחינה ואופים עוד 10 דקות להזהבה.