הכוכב של ערב החג: מתכון משודרג לגפילטע פיש

קציצות הדג עם פרוסת הגזר מעליהן מקבלות פה פרשנות חדשה: השף אבי ביטון ממליץ להחליף את הקרפיון המסורתי בדגים אחרים עסיסיים ועדינים ממנו כמו למשל, לשלב בין סלמון למוסר ים
20-18 יחידות | 3 שעות + 4 שעות קירור | קל | כשר | גפילטע פיש
החומרים
לציר
2 גזרים בינוניים
2 גבעולי סלרי עם העלים
1 עלה דפנה
2 אדרות דגים עם הראש (בקשו ממוכר הדגים)
6 כוסות מים (½1 ליטרים)
2 כפות סוכר
מלח
לקציצות
500 גרם פילה סלמון ללא העור
500 גרם פילה מוסר ים ללא העור
2 בצלים חתוכים לרבעים
1 בצל פרוס מטוגן
2 ביצים קשות
4 כפות סוכר
מלח
פלפל שחור טחון דק
5 כפות קמח מצה
2 ביצים
אופן ההכנה
1. שמים בסיר גזרים, סלרי, עלה דפנה ואדרות דגים. מוסיפים מים, סוכר ומלח, מרתיחים, מקטינים את האש, מכסים ומבשלים כשעה וחצי. מסננים את הציר ושומרים את הגזרים בצד.
2. טוחנים את הדגים, הבצלים הטריים, הבצל המטוגן והביצים הקשות במטחנת בשר או במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים סוכר, מלח ופלפל, קמח מצה וביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. משהים כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
3. בעזרת ידיים רטובות יוצרים מהתערובת קציצות קטנות ומניחים בעדינות בסיר רחב. מוזגים את הציר מעל ומבשלים על אש קטנה כ־40 דקות.
4. מעבירים בזהירות את הגפילטע פיש לצלחת הגשה, מסננים את נוזלי הבישול, מחזירים לסיר, מרתיחים ומבשלים על אש גדולה עד שהם מצטמצמים לכ־2 כוסות. יוצקים את הנוזלים על הגפילטע פיש, פורסים את הגזר ומסדרים מעל. מעבירים למקרר ל־4 שעות לפחות.