אין יותר פינוק מזה: מתכון קיצי לגלידה בצנצנת

כמה אפשרויות כבר יש לנו להצטנן בקיץ הישראלי הרותח? הנה אחת מהן: גלידה בצנצנת - קינוח קיצי ומפנק שכיף להכין עם הילדים ואפשר לשלב בו שלל טעמים ותוספות
1 צנצנת בנפח של כ־ 400 מ”ל | 5 דקות + הקפאה | קל מאוד | כשר | קינוחים
החומרים
1 כוס שמנת מתוקה 38% שומן
½1 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
אופן ההכנה
1. מכניסים את כל החומרים לצנצנת זכוכית וסוגרים אותה היטב. משקשקים את הצנצנת חזק כ-3 דקות או עד שהקרם בפנים נעשה סמיך וכמעט מכפיל את נפחו. מעבירים למקפיא ל-3 שעות ומגישים.
גיוון: אם רוצים תוספות לגלידה, בוחרים בצנצנת גדולה מעט יותר ומוסיפים כ־1/2 כוס מכל אחת (או משילוב) של התוספות הבאות: פירות יער טריים, שבבי שוקולד, ריבת חלב (4-3 כפות יספיקו), עוגיות אוראו שבורות, שברי בייגלה מלוח, מרשמלו ועוד.