אין יותר פינוק מזה: מתכון קיצי לגלידה בצנצנת

גלידה בצנצנת של רותם ליברזון | צילום: אמיר מנחם, כלים ואביזרים Sofi סופי, שוק הפשפשים, יפו
גלידה בצנצנת של רותם ליברזון | צילום: אמיר מנחם, כלים ואביזרים Sofi סופי, שוק הפשפשים, יפו

כמה אפשרויות כבר יש לנו להצטנן בקיץ הישראלי הרותח? הנה אחת מהן: גלידה בצנצנת - קינוח קיצי ומפנק שכיף להכין עם הילדים ואפשר לשלב בו שלל טעמים ותוספות

88 שיתופים | 132 צפיות

1 צנצנת בנפח של כ־ 400 מ”ל | 5 דקות + הקפאה | קל מאוד | כשר | קינוחים

החומרים

1 כוס שמנת מתוקה 38% שומן
½1 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח

אופן ההכנה

1. מכניסים את כל החומרים לצנצנת זכוכית וסוגרים אותה היטב. משקשקים את הצנצנת חזק כ-3 דקות או עד שהקרם בפנים נעשה סמיך וכמעט מכפיל את נפחו. מעבירים למקפיא ל-3 שעות ומגישים.

גיוון: אם רוצים תוספות לגלידה, בוחרים בצנצנת גדולה מעט יותר ומוסיפים כ־1/2 כוס מכל אחת (או משילוב) של התוספות הבאות: פירות יער טריים, שבבי שוקולד, ריבת חלב (4-3 כפות יספיקו), עוגיות אוראו שבורות, שברי בייגלה מלוח, מרשמלו ועוד.

למתכוני גלידה נוספים היכנסי לאתר "השולחן"