כרובית בתנור עם טוויסט משגע: כך תכינו אותה

כרובית צלויה ברוטב תמרים ועשבי תיבול עם סומק ורכז רימונים של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: אינה גוטמן
כרובית צלויה ברוטב תמרים ועשבי תיבול עם סומק ורכז רימונים של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: אינה גוטמן

כרובית בתנור זה אחד הדברים, אבל אם בא לכן קצת לגוון ולרענן, לרינת צדוק יש יופי של מתכון עבורכן עם טוויסט: זיגוג חמוץ–מתוק של תמרים, רכז רימונים ולימון

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 30 דקות | קל | כשר | טבעוני

כרובית צלויה כבר הפכה למשתתפת קבועה בשולחן הראשונות הישראלי. הברשתי אותה בזיגוג חמוץ–מתוק של תמרים, רכז רימונים ולימון. הזיגוג מתקרמל מעט בצלייה ומעניק לכרובית טעמים מתקתקים–חמצמצים וצבע מפתה.

החומרים

1 כרובית בינונית
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית
1/2 לימון פרוס לפלחים דקים
לרוטב תמרים
4 תמרים מזן דקל נור
50 גרם (½2 כפות) רכז רימונים טבעי
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כף שמן זית
1 שן שום
מיץ מ-1/2 לימון
מלח ים אטלנטי
להגשה
1/2 כפית סומק
1 פלפל צ'ילי קצוץ

אופן ההכנה

מכינים את הכרובית
1. מבשלים כרובית שלמה בסיר עם שפע מים רותחים ומלח 8־10 דקות. מוציאים לרשת או מסננת ומשאירים בצד.

2. מחממים תנור ל־240 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים רוטב תמרים
3. טוחנים בקערת בלנדר את כל המרכיבים לתערובת חלקה. טועמים ומתקנים תיבול.

4. חותכים את הכרובית לארבעה פלחים גדולים ומניחים אותם בתבנית. מברישים בשמן זית, מוסיפים פלחי לימון ואופים 10 דקות. מוציאים מהתנור ומברישים את הכרובית בנדיבות ברוטב. מחזירים לתנור ל־15 דקות נוספות, עד שהכרובית משחימה והרוטב מתקרמל.

5. מפזרים סומק וצ'ילי ומגישים.

למתכונים נוספים עם כרובית היכנסי לאתר "השולחן"