ארוחת צהריים מושלמת ב-5 דקות: חזה עוף עם תרד ופטה

מחפשות מתכון לארוחת צהריים זריזה, מזינה ומשביעה? בבקשה. והשוס: התוספת של התרד והפטה הופכת את חזה העוף הצלוי למנה של מסעדה
4 מנות | 15 דקות | קל | לא כשר | עוף
אם יש זמן, כדאי להשרות את העוף מראש במיץ הלימון ובתבלינים
גיוונים:
• מחליפים את עלי התרד בעלי מנגולד ללא הפטוטרת.
• מוסיפים מעל הפטה צנוברים קלויים. לגרסה כשרה אפשר להוסיף אותם במקומה.
החומרים
4 יחידות חזה עוף במשקל 170 גרם כ"א, פרוסות דק (או נתחי פרגית)
2 כפות שמן זית
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
1 כפית סומק או פפריקה
מיץ לימון סחוט מלימון אחד
1 ק"ג עלי תרד נקיים
2-1 שיני שום כתושות
120 גרם גבינת פטה מגוררת
אופן ההכנה
1. מחממים מחבת פסים או גריל עם כף שמן זית. מתבלים את נתחי העוף במלח, פלפל, סומאק או פפריקה וצורבים 3-2 דקות מכל צד להזהבה.
2. מניחים בצלחות ומזלפים מעל מיץ לימון.
3. מחממים מחבת עם כף-שתיים שמן זית ומקפיצים תרד 20 שניות. מוסיפים שום, מלח ופלפל ומערבבים. מניחים על נתחי העוף.
4. מפוררים מעל גבינת פטה ומגישים.