ארוחת צהריים מושלמת ב-5 דקות: חזה עוף עם תרד ופטה

חזה עוף צרוב במחבת עם תרד ופטה של מיכל מוזס | צילום: דן לב, סטיילינג: אוריה גבע
חזה עוף צרוב במחבת עם תרד ופטה של מיכל מוזס | צילום: דן לב, סטיילינג: אוריה גבע

מחפשות מתכון לארוחת צהריים זריזה, מזינה ומשביעה? בבקשה. והשוס: התוספת של התרד והפטה הופכת את חזה העוף הצלוי למנה של מסעדה

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 15 דקות | קל | לא כשר | עוף

אם יש זמן, כדאי להשרות את העוף מראש במיץ הלימון ובתבלינים

גיוונים:
• מחליפים את עלי התרד בעלי מנגולד ללא הפטוטרת.
• מוסיפים מעל הפטה צנוברים קלויים. לגרסה כשרה אפשר להוסיף אותם במקומה.

החומרים

4 יחידות חזה עוף במשקל 170 גרם כ"א, פרוסות דק (או נתחי פרגית)
2 כפות שמן זית
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
1 כפית סומק או פפריקה
מיץ לימון סחוט מלימון אחד
1 ק"ג עלי תרד נקיים
2-1 שיני שום כתושות
120 גרם גבינת פטה מגוררת

אופן ההכנה

1. מחממים מחבת פסים או גריל עם כף שמן זית. מתבלים את נתחי העוף במלח, פלפל, סומאק או פפריקה וצורבים 3-2 דקות מכל צד להזהבה.

2. מניחים בצלחות ומזלפים מעל מיץ לימון.

3. מחממים מחבת עם כף-שתיים שמן זית ומקפיצים תרד 20 שניות. מוסיפים שום, מלח ופלפל ומערבבים. מניחים על נתחי העוף.

4. מפוררים מעל גבינת פטה ומגישים.

למתכונים נוספים עם חזה עוף היכנסי לאתר "השולחן"