מנה מקורית, מרעננת וקיצית: גספצ'ו ענבים ומלפפונים

גספצ'ו ענבים של שפים רן שמואלי וטל פייגנבאום | צילום: יהונתן בן חיים
גספצ'ו ענבים של שפים רן שמואלי וטל פייגנבאום | צילום: יהונתן בן חיים

מחפשות מנה קרירה ומרעננת שתשמח את לבכן ואת הבטן? עשר דקות הכנה (ועוד שעה קירור), ויש לכן מרק ג'ספצו צונן ומשגע

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 10 דקות + שעה קירור | קל | כשר | טבעוני

החומרים

לגספצ'ו
2 מלפפונים בינוניים
150 גרם (½1 כוסות) ענבים ירוקים מתוקים
1/3 גבעול סלרי ללא עלים
1 שן שום
1 פלפל צ'ילי ירוק
5 כפות חומץ בן יין לבן
מיץ מ-1 לימון
1 כפית מלח
1/2 כוס שמן זית
להגשה
5 ענבים אדומים פרוסים דק
1 פקוסים פרוס דק

אופן ההכנה

מכינים את הגספצ'ו
1. טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי המרק, למעט שמן הזית, במשך 2 דקות, עד קבלת תערובת במרקם חלק. מוסיפים שמן זית וממשיכים לעבד עוד 2 דקות, עד שהוא נטמע בתערובת.

2. מסננים את הגספצ'ו לקערה (חשוב ללחוץ עם כף עד מיצוי כל הנוזלים), עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעה (עד יומיים).

מרכיבים את המנה ומגישים
3. יוצקים את המרק הקר לצלחות הגשה (מומלץ להוסיף קוביית קרח), מפזרים ענבים ופקוס ומגישים.

למתכוני גספצ'ו נוספים היכנסי לאתר "השולחן"