קוביות הקסם: איך להכין אגדאשי טופו מושלם – מתכון

אגדאשי טופו | צילום: Gettyimages
אגדאשי טופו | צילום: Gettyimages

מכורות האגדאשי טופו, המתכון הבא הוא בשבילכן: כך תכינו מרק מפוצץ בטעם, עם קוביות טופו זהובות ופריכות שמתפצפצות בפה

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 45 דקות | קל | כשר | מרקים

גיוונים:

מתבלים את עמילן הטפיוקה בכף זרעי שומשום או כפית שבבי צ'ילי.
מוסיפים לרוטב כפית ג'ינג'ר מגורר.
מוסיפים לרוטב 8 פטריות שמפיניון פרוסות.
מקשטים את המנה גם בשבבי בוניטו.
אם אין עמילן טפיוקה אפשר להשתמש בעמילן תירס.

החומרים

300 גרם טופו
3 כפות עמילן טפיוקה
לטיגון
שמן
לרוטב
3/4 כוס דאשי
2 כפות מירין
2 כפות רוטב סויה יפני
2 פטריות שיטאקי מושרות וקצוצות
להגשה
1 גבעול בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה

1. מניחים את גוש הטופו בין שני משטחי חיתוך. על העליון שמים משקולת כלשהי משהים חצי שעה לניקוז נוזלים מיותרים. מנגבים ומייבשים היטב.

2. חותכים את הטופו לקוביות בגודל אחיד (8 גדולות או 16 קטנות).

מכינים את הרוטב
3. מחממים דאשי עם מירין, סויה ושיטאקי עד לרתיחה. שומרים חם עד להגשה.

מטגנים ומגישים
4. מחממים שמן לטיגון עמוק. מצפים את הטופו בעמילן טפיוקה ומנערים היטב את העודפים. מטגנים את הקוביות ב3-2 מחזורים (תלוי בגודל הסיר), עד שהן מזהיבות יפה מכל הצדדים. מוציאים לנייר סופג.

5. מניחים את קוביות הטופו בקעריות הגשה, יוצקים עליהן רוטב ומקשטים בבצל ירוק.

למתכונים נוספים עם טופו היכנסי לאתר "השולחן"