משקה שוקולד חם

משקה החורף האולטימטיבי. עם או בלי אלכוהול
זהו משקה החורף האולטימטיבי של ימי נעוריי, ובעיני זו פסגת הקולינריה של המשקאות החמים. בזכותו זכיתי בפופולריות רבה ובחדר הומה חברים וחברות שבאו רק כדי לטעום ממשקה השוקולד הנפלא הזה. אמא שלי היתה מבשלת את הפינוק הזה לאט ובאהבה על הגז ומגישה אליי לחדר על מגש עץ גדול. אני נהגתי להחביא בקבוק של ליקר שוקולד מתחת למיטה, ולאחר שאמא שלי היתה מניחה את המגש ויוצאת מהחדר, היינו שולפים בהיחבא את הבקבוק ומטפטפים כמה טיפות אסורות לתוך הספלים המהבילים.
משקה שוקולד חם
החומרים לשלוש כוסות:
- 50 גר' חמאה
- 1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד
- 1/2 1 כוסות חלב
- 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
- 2 כפיות אבקת קקאו
- 6 מטבעות שוקולד
- 1/4 כוס ליקר שוקולד
לקישוט:
- קצפת מוכנה
אופן ההכנה:
- ממיסים את החמאה, מוסיפים את האינסטנט פודינג, החלב והשמנת המתוקה ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים כפית קקאו, ואת ליקר השוקולד, מערבבים ומסירים מהאש.
- מניחים בתחתית כל ספל שני מטבעות שוקולד.
- מוזגים את הנוזל הסמיך והחם על המטבעות.
- מקשטים בקצפת וזורים מעליה מעט אבקת קקאו.
כפיות שוקולדיות
- להשלמת הפינוק, הכניסו לכל כוס חטיף שוקולד מאוורר (מקופלת) חום או לבן במקום כפית. ערבבו את המשקה באמצעות החטיף, וההשוקולד יימס לאיטו לתוך הכוס. תענוג.
מתוך: מגזין דרך האוכל
לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה
מצרכים:
לשלוש כוסות:
- 50 גר' חמאה
- 1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד
- 1/2 1 כוסות חלב
- 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
- 2 כפיות אבקת קקאו
- 6 מטבעות שוקולד
- 1/4 כוס ליקר שוקולד
לקישוט:
- קצפת מוכנה
אופן ההכנה:
- ממיסים את החמאה, מוסיפים את האינסטנט פודינג, החלב והשמנת המתוקה ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים כפית קקאו, ואת ליקר השוקולד, מערבבים ומסירים מהאש.
- מניחים בתחתית כל ספל שני מטבעות שוקולד.
- מוזגים את הנוזל הסמיך והחם על המטבעות.
- מקשטים בקצפת וזורים מעליה מעט אבקת קקאו.
כפיות שוקולדיות
- להשלמת הפינוק, הכניסו לכל כוס חטיף שוקולד מאוורר (מקופלת) חום או לבן במקום כפית. ערבבו את המשקה באמצעות החטיף, וההשוקולד יימס לאיטו לתוך הכוס. תענוג.
זהו משקה החורף האולטימטיבי של ימי נעוריי, ובעיני זו פסגת הקולינריה של המשקאות החמים. בזכותו זכיתי בפופולריות רבה ובחדר הומה חברים וחברות שבאו רק כדי לטעום ממשקה השוקולד הנפלא הזה. אמא שלי היתה מבשלת את הפינוק הזה לאט ובאהבה על הגז ומגישה אליי לחדר על מגש עץ גדול. אני נהגתי להחביא בקבוק של ליקר שוקולד מתחת למיטה, ולאחר שאמא שלי היתה מניחה את המגש ויוצאת מהחדר, היינו שולפים בהיחבא את הבקבוק ומטפטפים כמה טיפות אסורות לתוך הספלים המהבילים.