מושלם ליום קפוא: מרק פסטה ושעועית בעגבניות

מרק פסטה ושעועית בעגבניות של שף יוגב ירוס | צילום: שני בריל
מרק פסטה ושעועית בעגבניות של שף יוגב ירוס | צילום: שני בריל

בחוץ קר במיוחד וזה זמן מושלם לשבת בבית, להדליק את הטלוויזיה ולאכול מרק חם ומנחם בסגנון מינסטרונה. מתכון מפנק שילדים ומבוגרים אוהבים

88 שיתופים | 132 צפיות

אין כמו מרק חם ביום חורפי, במיוחד כשמדובר במרק עם טעמים עשירים שממלא את הבית בריח שאי אפשר לעמוד בפניו. השילוב בין פסטה, לעגבניות ושעועית יבטיח לכן ארוחת ערב מושלמת ביום קריר. במיוחד בשבילכן – מתכון למרק פסטה ושעועית בעגבניות ברוח מרק המינסטרונה האיטלקי, מבית היוצר של יוגב ירוס ו"השולחן". לכל מתכוני המרקים של השולחן.

 

החומרים ל-5 מנות | 30 דקות + שעה וחצי בישול השעועית | קל | כשר | טבעוני

להגשה

אופן ההכנה:

1. מניחים בסיר שעועית וממלאים מים עד 3 ס"מ מעל. מוסיפים סודה לשתייה ומרווה, מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים בכיסוי חלקי כשעה וחצי או עד שהשעועית מתרככת. מדי פעם מקפים את הקצף העולה על פני המים. מסננים ושומרים בצד את מי הבישול.
2. מחממים שמן זית בסיר רחב, מוסיפים פלפל שאטה ומערבבים. מוסיפים בצל, שום, גזר וסלרי ומטגנים כ־10 דקות על להבה נמוכה־בינונית, עד שהירקות מתרככים. מוסיפים עגבניות, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומבשלים כ־10 דקות. מועכים את העגבניות בעזרת כף. מוסיפים את השעועית וכחצי כוס ממי הבישול שלה, מערבבים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ־10 דקות נוספות.
3. מבשלים במקביל פסטה לפי הוראות היצרן למרקם אל דנטה ומסננים.
4. מוסיפים את הפסטה לסיר המרק ומערבבים.
5. יוצקים את המרק לקערות הגשה, מזלפים מעט שמן זית, מעטרים בעלי אורגנו ומגישים.

מרק פסטה ושעועית בעגבניות של שף יוגב ירוס | צילום: שני בריל
מרק פסטה ושעועית בעגבניות של שף יוגב ירוס | צילום: שני בריל