מתכון גאוני לחורף: מרק עדשים עם כדורי בורגול רכים
במרק הזה אין כמעט תיבול או מרכיבים - הוא רק תפאורה להצגה האמיתית: כדורי בורגול רכים ומתובלים שמתבשלים יחד עם העדשים
4־5 מנות | 55 דקות + 30 דקות השרייה | קל | כשר | טבעוני
החומרים
לכופתאות
½1 כוסות בורגול דק
1 כוס קמח
1 כפית קינמון
1 כפית פלפל אנגלי
1/2 כפית כמון
1 כף מלח
למרק
1 כוס עדשים ירוקות
2 כפות שמן
1 בצל קצוץ
אופן ההכנה
1. מכסים בורגול במים חמים ומשרים כחצי שעה. מסננים מהנוזלים, מוסיפים קמח ותבלינים ומערבבים. מוסיפים מעט מים, תוך כדי ערבוב, רק עד שמתקבלת תערובת מעט דביקה.
2. מכינים מהתערובת כדורי בצק קטנים ושומרים בצד.
3. מניחים עדשים בסיר עם שפע מים ומביאים לרתיחה.
4. במקביל מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל להשחמה.
5. מוסיפים את הבצל המטוגן וכדורי הבורגול לסיר עם העדשים ומבשלים את המרק כ-40 דקות עד שהעדשים מתרככות.