אדום ולוהט: מתכון למרק עגבניות מפוצץ טעם של משה שגב

מרק עגבניות של שף משה שגב | צילום: אנטולי מיכאלו
מרק עגבניות של שף משה שגב | צילום: אנטולי מיכאלו

שף משה שגב מגיש את הגרסה שלו למרק עגבניות שמפוצץ את הפה בטעמים של חורף. במילה אחת: שלמות. מתכון לימים שבא להתנחם

88 שיתופים | 132 צפיות

12 מנות | שעה ורבע | קל | כשר | טבעוני

החומרים

8 עגבניות תמר עסיסיות ובשלות
שמן זית
1 גבעול כרשה נקי משורש ומסיבים
1 בצל גדול מקולף
4 גזרים מקולפים
6 שיני שום טריות
1 כפית פפריקה מתוקה שטוחה
3 כפות פפריקה חריפה
3 כפות רסק עגבניות
30 עגבניות שרי מתוקות בשלות
1% ליטרים מים חמים
4 גבעולי סלרי
5 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות כוסברה קצוצה
1 כף מלח גס
1 כפית פלפל לבן
4 גבעולי אורגנו טריים (או כל עשב תיבול אחר שאוהבים)

אופן ההכנה

1. חולטים את העגבניות הגדולות: חורצים בסכין בחלקן העליון של העגבניות צורת X. מרתיחים מים בסיר ומכניסים לתוכם את העגבניות. לאחר דקה מסננים ומקלפים אותן מתחת לברז של מים פושרים. מניחים את העגבניות בצד.

2. מחממים סיר עם שמן זית. פורסים את הכרשה, הבצל, הגזר והשום לפרוסות דקות ומאדים אותם היטב בסיר. מוסיפים את הפפריקה המתוקה והחריפה ואת רסק העגבניות.

3. מערבבים היטב ומוסיפים את שני סוגי העגבניות (כדאי לחתוך את העגבניות הגדולות לפלחים). מערבבים היטב ויוצקים לסיר את המים החמים. ממשיכים לבשל כ-45 דקות נוספות. מוסיפים את עשבי התיבול ומבשלים עוד 5 דקות, כדי שטעם העשבים יעבור למרק. ניתן להגיש את המרק כך או לטחון אותו טחינה גסה (עדיף לטחון).

4. לקראת ההגשה טועמים ומתבלים במלח ופלפל. מפזרים עלים קטנים של אורגנו ומטפטפים מעט שמן זית.

רוצה מתכוני מרקים נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"