מזון מנחם על אמת: מרק ירקות של לייזה פאנלים

מרק ירקות מתוך ספרה החדש של לייזה פאנלים | צילום: גיא בהר
מרק ירקות מתוך ספרה החדש של לייזה פאנלים | צילום: גיא בהר

מרק ירקות עם שעועית וגריסים - משביע, מנחם ומנקה את הגוף מבפנים. זה בדיוק המתכון למה שאנחנו צריכות כרגע בחיים

88 שיתופים | 132 צפיות

8-10 דקות | קל | צמחוני | טבעוני

החומרים

1 בצל לבן חתוך לקוביות
6 כפות שמן זית
1/2 שורש סלרי מגורר בפומפיה
1 גזר פרוס לטבעות
1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
4 קישואים חתוכים לקוביות
1/4 כרוב חתוך לרצועות דקיקות
1/4 כרובית מפורקת לפרחים
300 גרם דלעת חתוכה לקוביות
1 כף רסק עגבניות
1 כף מלח גס
1/2 כוס גריסי פנינה (100 גרם) שטופים
1 כוס שעועית או חומוס מבושלים (אפשר קפוא ואפשר גם לוותר)
3 כפות שמיר קצוץ

אופן ההכנה

1. בסיר גדול נקפיץ את הבצל ב־3 כפות שמן זית כ־5 דקות. נוסיף את הסלרי, הגזר, הבטטה, הקישואים, הכרוב, הכרובית והדלעת ונאדה כ־8 דקות, תוך ערבוב מדי פעם

2. נוסיף את רסק העגבניות, המלח, 3 כפות שמן זית וכ־2 ליטר מים. נביא לרתיחה ואחרי שירתח, ננמיך את האש, נכסה את הסיר ונבשל כ־15 דקות.

3. נוסיף את הגריסים והשעועית או החומוס ונבשל כ־20 דקות נוספות. נכבה את האש, נוסיף את השמיר, נטעם ונתקן את המליחות אם צריך.

המתכון פורסם לראשונה באתר השולחן